Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da esnaf yaşam savaşını kaybetti! En çok kepenk kapatan il Samsun 

Samsun Haber

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, en çok kepenk kapatan ilin Samsun olduğunu belirterek, "Samsun’a bu utanç rekorunu kırdıran, esnafımızı kepenk indirten politikalara uygulayanların da kepenk indireceği günler elbet yakındır" dedi. 

Samsun yılın ilk 6 ayında en çok esnafın kepenk kapattığı il konumunda bulunuyor. Samsun'da birçok esnaf kan ağlarken konuyu CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu meclise taşıdı. 

ESNAF YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ 

Neslihan Hancıoğlu konu ile ilgili TBMM'de yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ekonomideki sarsıntılardan en hızlı en çok etkilenen kesim sayıları yaklaşık 2 milyonu bulan esnaf ve sanatkarımızdır. Bütün zamlardan doğrudan etkilenirler. Mahalle aralarını dahi parselleyen zincir marketler, AVM’ler işini aşını çalar. İşte esnafımız böyle bir ortamda hala yaşam savaşı veriyor ancak benim şehrim Samsun’da esnafımız bu yaşam savaşını kaybetti. Esnaf ve sanatkarlar, sicil gazetesi verilerine göre bu yılın ilk 6 ayında esnaf sayısının en çok düştüğü il Samsun oldu. Gidin dolaşın Samsun sokaklarını, caddelerini adım başı satılık, kiralık ilanı göreceksiniz. Ertesi gün gidin aynı sokakları dolaşın bu ilanlara yenilerinin eklendiğini göreceksiniz. Samsun’a bu utanç rekorunu kırdıran, esnafımızı kepenk indirten politikalara uygulayanların da kepenk indireceği günler elbet yakındır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.