Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da eski polislere FETÖ'den ceza yağdı

Samsun Haber

Samsun’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması dahilinde başlatılan operasyonlarda örgütle bağlantısı olduğu ileri sürülen ve meslekten ihraç edilen 4 polis hakkında karar verildi.

Samsun Haber - Yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 4 polis bugün Samsun’da hakim karşısına çıktı. Çarşamba ile Ayvacık ilçelerinde görev yapan polisler örgütle bağlantılı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilişlerinin ardından yargıya hesap verdi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davaya M.S.A. tutuklu bulunduğu Silivri 8 Nolu Kapalı Cezaevinden, K.M. ise tutuklu bulunduğu Vezirköprü Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile görüntülü olarak katılırken, Samsun Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan İ.Ö. ve H.Ö. ile tutuksuz sanıkları Ü.A.P. ve S.K. ise duruşmada hazır bulundular. Mahkeme, Ü.A.P. ve S.K.'nin davalarının dosyaların ayrılıp ayrı yargılanmalarına karar verirken, tutuklu 4 polisin ise yargılanmasını sona erdirdi. Mahkeme, M.S.A., K.M., İ.Ö. ve H.Ö.'yü "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırırken, tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak yurt dışına çıkış yasağı getirip adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.