Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da ekmeğe zam yapılacak mı? Beklenen açıklama geldi

Samsun Haber

Ülkenin dört bir yanında ekmeğe zam yapılacak mı? sorusu cevap bekliyor. Samsun'da da bir çok vatandaşın cevabını beklediği soruya ilişkin açıklama geldi.

Samsun Haber-Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, ekmeğe zam gelip gelmeyeceği konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Yiğit, yılbaşına kadar Samsun'da ekmeğe zam gelmeyeceğini ifade etti.

Yiğit konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hemen hemen her gün birçok şeye zam geliyor. Bu da haliyle vatandaşlarda ekmeğe zam yapılacak mı diye merak uyandırıyor. Bazı illerde ekmeğe zam yapan yerler oldu. Onlara da itirazlar edildi. Şu an piyasada çok büyük bir belirsizlik söz konusu. Şu anda hükümet tarafından ekmeğe yılbaşına kadar zam yapılmaması isteniyor. Tabii, bugün böyle deniliyor ancak yarın neyin ne olacağı belli olmaz. Şu an da zaten ekmeğin fiyatı maliyetini kurtarmıyor. Un ve mayaya gelen zamlar nedeniyle zararına ekmek satışı yapılıyor. Fiyatlar maliyetinin çok çok altında. Hükümet zam yapılmayacağını açıkladı ancak nasıl olur hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.