Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Doğalgazın Kesilmesine Neden Olan Görüntü

Samsun Haber

Samsun'da dün geceden beri doğalgaz kesik. Buna neden olan boru hattından görüntülere ulaşıldı.

Samsun'da gece 3.30 itibariyle doğalgaz kesildi. SAMGAZ'dan yapılan açıklamaya göre bölgede yürütülen alt yapı çalışmaları sırasında ana doğalgaz hattında hasar meydana geldi.

Konu hakkında SAMGAZ şu açıklamayı yapmıştı: "11.02.2017 tarihinde gece 03.30 saatinde; Kirazlık mevkiinde dış kurumlar tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları esnasında 20" çelik ana doğal gaz hattına hasar verilmiştir. Verilen hasar sebebiyle; 20" çelik ana doğal gaz hattında zedelenme meydana gelmiş ve doğal gaz kaçağı oluşmuştur. Şehir genelinde doğal gaz kesintileri yaşanmaktadır. SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan tarafından yapılan açıklamada; hastane ve benzeri özel durumu olan tesislerde kesinti yaşanmaması için çalışmaların başlatıldığı bildirilmiştir. Konuyla ilgili bilgi veren Kolsan “16.12.2016 tarihinde yaşadığımız doğal gaz hasarında gerekli bilgilendirme ve açıklamalar yapılarak konunun önemine dikkat çekilmiştir. Ancak bugün aynı sorunun tekerrür etmesi maalesef üzüntü vericidir” dedi. Doğal gaz hattına 03.30 saati itibariyle verilen hasara ivedilikle müdahale edilmiş olup doğal gaz arzının sağlanması amacıyla çalışmalar kesintisiz bir şekilde sürdürülmektedir."

İşte Samsun'u donduran boru hattındaki hasarın fotoğrafı:

Vatandaş Cevap Bekliyor

SAMGAZ arızanın ne zaman giderileceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Vatandaş ise bu soruya bir an önce yanıt verilmesini bekliyor. Sosyal medyada konu hakkında oluşan bilgi kirliliğinin bir an önce giderilmesi adına SAMGAZ'dan bir açıklama yapılması beklenmekte.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.