Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da cenazeler uçakla ücretsiz taşınacak

Samsun Haber

Samsun'da cenazelerin uçakla ücretsiz taşınması için imzalar atıldı.

Samsun haber - Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun'daki cenazeleri havayoluyla ücretsiz taşınması talimatının ardından ilk adım atıldı. Geçtiğimiz günlerde meclis kararının alınmasın hermen ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ile THY Samsun Müdürü Deniz Öztırpan protokol imzaladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşların acı gününde de yanlarında olduğunu söyleyen THY Samsun Müdürü Deniz Öztırpan, "Daha çok uzak yerler olmak üzere iç hatlardaki hava terminali olan bütün noktalara cenazelerimizi ücretsiz taşıyacağız. Bu hizmet sayesinde karayolu ile uzak yerlere cenaze nakli dönemi kapanmış olacak. Acı günlerinde insanlarımızın yanlarında olmak ve cenazelerini kısa sürede teslim etmek amacıyla bu hizmeti sunuyoruz. Sayın başkanımızın talimatları doğrultusunda bu protokolü gerçekleştirdik. Bugünden itibaren nakiller başlıyor. Bu hizmetimiz ise vatandaşlarımız açısından ücretsiz olacak. Maliyetini ise idaremiz karşılayacak” dedi.

Vatandaşları acı günlerinde de yalnız bırakmayacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, "Bu amaçla bir sosyal sorumluluk projesi yaptık. Şehir dışında defnedilecek cenazelerimizi, yakınlarının talep etmesi durumunda hava yolu ile ücretsiz göndereceğiz. Bu konuda THY ile protokolümüzü yaptık. Artık uzun ve meşakkatli geçen karayolu ile cenaze nakli, havayolu hizmeti ile ortadan kalkmış olacak. Söz konusu hizmette cenazeye uçakta refakat etmek isteyen kişi (birinci derece yakını olması kaydıyla) yüzde 20 indirimden yararlanacak. Türkiye’nin her iline taşımacılık yapılacak projeden faydalanmak isteyenlerin ise hizmetin yerine getirilebilmesi, gerekli ihbar ve tebligatların yapılması için adres değişikliklerini 15 gün içerisinde bildirmeleri gerekiyor” diye konuştu.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.