Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da Can Pazarı Yaşandı

Samsun Haber

Samsun’da yüzmek amacı ile girdikleri Karadeniz’de kaybolmuş olan Iraklı 2 genç, dalgıçların yoğun çabaları sonucu bulunarak denizden çıkarıldılar. Iraklı gençlerden 1 tanesi hayatını kaybederken, diğeri yaşam mücadelesi veriyor.

Yaşanan olay, Samsun’un Atakum ilçesinin Adnan Menderes Bulvarındaki Çobanlı İskelesi’nde gerçekleşti. Alınan bilgiler doğrultusunda, Iraklı 2 genç arkadaşları ile beraber denize girebilmek için Çobanlı İskelesi’nden Karadeniz’e atladılar. Abdurrazzaq Mahmood Abdulaziz (16) ile Zafur Mehdi Salih Al-Bobalo (17) isimli 2 genç denizde boğuldular. Kardeşi ile beraber iskeleden atlamış olan Inad Mehdi Salih Al-Bobalo (20), denizde kaybolmaları üzerine hemen yardım istendi. Olay bölgesine ambulans, polisler ve dalgıçlar geldi. Emniyet müdürlüğünün Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliği’ne bağlı olan dalgıç polisleri, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölgesi dalgıçları ile Samsun’un Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan cankurtaranları denizde kaybolmuş olan gençleri bulmak için uzun süre uğraştılar. Denizde yapılmış olan arama çalışmalarının ardından yaklaşık olarak 20 dakika sonra Abdurrazzaq Mahmood Abdulaziz, 40 dakika sonra ise Zafur Mehdi Salih Al-Bobalo bulunarak denizden çıkarıldılar. 112 sağlık ekiplerince ambulanslar ile özel bir hastaneye götürülen Zafur Mehdi Salih Al-Bobalo’nun yaşamını yitirmiş olduğu tespit edilirken, Samsun’un OMÜ Tıp Fakültesi’ne götürülen Abdurrazzaq Mahmood Abdulaziz’nin ise duran kalbi hastanede yapılan müdahaleler sonucu tekrar çalıştırıldı. Kalbi tekrar çalıştırılmış olan Iraklı gencin sağlık durumunun hala kritik olduğu öğrenildi.

Karadeniz’de kaybolan gençleri arama ve sudan çıkarma çalışması sırasında Iraklı gençler ağladılar. Kardeşi ile arkadaşları denizden çıkartılmış olan Iraklılar’ın ağlamaları adeta yürekleri dağladı. Yaşamını yitiren Iraklı gencin Türkiye’ye kaçak olarak giriş yaptığı anlaşılırken, diğer bir Iraklı gencin de Çorum Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü’ne kayıt olmuş olduğu anlaşıldı. Polis ekipleri yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlattı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.