Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da camiler temizleniyor

Samsun Haber

Samsun camileri, bir hafta sonra gerçekleşecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası öncesinde temizlendi.

İlkadım Belediyesi, bir hafta sonra kutlanacak olan Camiler ve Din görevlileri haftası için ilçede bulunan camilerde temizlik ve hijyen çalışması başlattı.

Camilerde yapılan bu temizlik hizmeti vatandaşın gönlünü kazandı. Cami dernek başkanları ve cemaat yapılan uygulamadan memnun kaldığını belirterek İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a teşekkür etti.

"DİN GÖREVLİLERİMİZİN GÖREVİ SADECE NAMAZ KILDIRMAK DEĞİL"

Din görevlilerinin 1-7 Ekim arasında gerçekleşecek olan "Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayan Başkan Demirtaş, "Ülkenin her tarafına yayılan camilerin toplumsal dayanışmadaki etkinliğini gerçekleştirmesinde ve bu mekânların birlik ve beraberliğin sembolü olarak görülmesinde büyük sorumluluklar taşıyan din görevlilerimizin görevi sadece namaz kıldırmak değil, toplumu bilinçlendirmektir. Din görevlileri olarak sorumluluklarımızın bilincinde daha fazla çalışmalı halkımızla iç içe olmalıyız. Bu vesile ile camiler haftasında ebediyete intikal etmiş din görevlilerimizi şükran ve rahmetle anarken, halen görevine devam eden, emekli olan din görevlilerimizin de haftasını kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

CAMİLER TEMİZLENİYOR

Camilerde yapılan temizlik çalışmaları halıların süpürülmesi ve cami avlularının bakımını kapsıyor.Temizlik sonrası ise cami içerisine, islamda önemli bir anlama sahip olan gül esansı sıkılarak camilerin güzel kokması sağlanıyor.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.