Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da ByLock Kullanan 4 Kişi...

Samsun Haber

Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütünün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ileri sürülen 4 kişi adliyeye sevk edilirken, bu 4 isimden 3'ünün daha önceki operasyonlarda gözaltına alındıkları ancak mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Samsun'da 4 gün önce Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları tespit edilen kapatılan Canik Başarı Üniversitesinde memur H.A.B., halkla ilişkiler tanıtım elemanı M.Ö., öğretim elemanı M.Y. ile Terme ilçesindeki Sakarya Dershanesinde öğretmen olan G.Ö. adlı şahısları gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan H.A.B., M.Ö. ve M.Y.'nin daha önceki operasyonlarda da gözaltına alındıkları ancak mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi. Emniyetteki sorguları biten 4 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemede ifade veren 4 şüpheli  tutuklandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.