Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da bu balıkların kilosu 10 lira

Samsun Haber

Samsun'da bu balıkların kilosu 10 lira Samsun'da balık fiyatları düştü. Balık fiyatlarının 10 liraya düştüğünü belirten balıkçılar, vatandaşların balık tezgahlarına uğramadıklarını belirtti.

Samsun'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle beraber balık türlerinin de çoğalması balık fiyatlarını düşürdü. 

"BALIKLAR UCUZLADI"

Sıcaklığın 24 dereceye kadar çıktığı görülen Samsun'da balık fiyatları 10 liradan satılmaya başlandı. Balıkta ne alırsan 10 Tl kampanyası başlattığını belirten balık satıcısı Onur Can Köse, "Havaların sıcak olması ve işlerin az olması balık fiyatlarını aşağıya doğru çekti. Balıklar ucuzladı. Barbun, hamsi, mezgit, çinakop ve kefalin kilosu 10 liraya kadar geriledi. Vatandaş balık yesin diye böyle yaptık. Tezgahtaki neredeyse tüm balıkların kilosunu neredeyse 10 liraya düşürdük. Geçtiğimiz günlerde hamsi 15, mezgit 20, çinakop 20, mezgit 20 liraydı şimdi 10 liraya düştü. Vatandaşlar balığa fazla rağbet göstermiyor. Şu anda az da olsa satıyoruz” diye konuştu.

"BALIK HEM BOL HEM UCUZ"

Diğer balık satıcısı Kurtça Aydın ise “Birkaç gündür balık fiyatları oldukça düştü. Neredeyse tezgahtan ne alırsan 10 lira diyebiliriz. Mart ayı itibariyle balık fiyatları gayet ucuz seyrediyor. Şu anda havalar nedeniyle balık hem bol hem de ucuz. Vatandaşlar en çok mezgit, barbun, hamsi ve istavrite ilgi gösteriyor. Bu havada kilosu 10 liradan balık yemeyen, evde başka bir şeyler yiyebilir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.