Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da bir kişi telefonla 14 bin lira dolandırıldı

Samsun Haber

Samsun'da bir kişi, 'bankadan arıyorum' diyen dolandırıcıların tuzağına düşerek 14 bin lirasını kaptırdı.

Samsun'un İlkadım ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi'nde bir kişi, 'bankadan arıyorum' diyen dolandırıcıların tuzağına düşerek 14 bin lirasını kaptırdı.

Edinilen bilgiye göre, 63 yaşındaki emekli Yakup Çelebi'yi cep telefonundan arayarak kendisini bankacı olarak tanıtan kimliği belirsiz bir dolandırıcı, 10 yıl geçmişe dayalı banka bilgilerini kendisine tekrar edip 10 yıl önce çektiği krediden kendisine 425 lira geri ödeme yapılacağını, banka hesap numarası gerektiğini söyleyerek, cep telefonuna gönderdiği mesajların bilgilerini okumasını istedi. Bankacı sandığı dolandırıcıya inanan Yakup Çelebi'nin kredi kartından, bin 900 ve 800 dolar ile 5 bin 500 lira para çekildi.

Dolandırıldığını anlayınca polise şikayette bulunan Çelebi, olayda bankanın kusurlu olduğunu savunarak, bankanın mağduriyetini gidermesini istedi ve dolandırıcıdan da şikayetçi oldu.

Yakup Çelebi, banka kartının internet bankacılığına kapalıyken kendi iradesi dışında internet bankacılığına açıldığını ve yine 2 bin lira olan kredi kartı alışveriş limitinin kendisinin haberi yokken 15 bin liraya çıkarıldığını iddia ederek, "Beni bankacı olduğunu söyleyerek arayan kişi 10 yıl geçmiş banka çalışmalarımı ve çektiğim kredi ile ilgili her şeyi biliyordu. Benim adresimden, anne-baba adımdan emekli olduğum iş yeri telefon numaramdan her şeyden haberi vardı. Bu bilgileri bankadan almış ki her şeyi biliyor. Kredi kartımla 2 kez Ukrayna’dan alışveriş yapılmış olduğunu öğrendim. Yaklaşık 14 bin lira zararım var. Dolandırıcıların yakalanıp cezalandırılmasını ve bankanın da benim mağduriyetimin gidermesini istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.