Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da at yarışları düzenlenecek!

Samsun Haber

Samsunlular bu pazar gerçekleşecek olan at yarışlarını bekliyor. Canik Belediyesi tarafından düzenlenecek olan yarışlara büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Samsun'da 30 Eylül Pazar günü at yarışları düzenlenecek. Canik Belediyesi tarafından düzenlenecek olan yarışlar, Canik ilçesi Dereler Mahallesinde bulunan Petrol Ofisinin arkasında bulunan alanda saat 13:00'te başlayacak.

SAMSUNLULAR BU GÜNÜ BEKLİYOR

Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre 30 Eylül Pazar günü Samsun'da güneşli ve sıcak hava etkili olacak. Güneşli havayı fırsat bilen Samsunluların at yarışlarına büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

CANİK ATLARI AYRI KATEGORİDE YARIŞACAK

Yıllar önce Canik’te at yarışlarının yapıldığını hatırlatan Samsun Belediye Başkanı Osman Genç, 30 Eylül Pazar günü ilkini düzenleyecekleri etkinliği geleneksel hale getirerek bu sporu Samsun’da yeniden canlandıracaklarını söyledi. 

Yarışmalarda Canik Atları’nın da ayrı bir kategoride yarışacağını kaydeden Başkan Genç, Samsunhaber.com'da yaptığı açıklamada Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanılan Canik Atlarının tanıtımı ve üretimi için çalışma içinde olduklarını belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.