Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da 3 Şirket Hakkında Flaş Gelişme

Samsun Haber

Samsun'da FETÖ soruşturmaları kapsamında aralarında Tozlu AŞ'nin de bulunduğu 3 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri kayyum olarak atandı.

FETÖ soruşturma kapsamında, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 128 ve 133. maddesi uyarınca tedbiren el konulan Tozlu Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ve Samsun'da 12 şirkete daha kayyum atanması talebinde bulunmuştu ve bu talebi değerlendiren Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği kararında, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı iddiasıyla Tozlu AŞ, Simit Center Unlu Mamüller İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Yeşildal Makine Hırdavat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verdi.

Samsun'da, FETÖ soruşturmaları kapsamında Tozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu tutuklanmıştı. Yeşildal Makine Hırdavat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin ortaklarından Tayfur Yeşildal'ın da ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklandığı öğrenildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.