Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da 10 hasta yakını 2 hemşireye saldırdı

Samsun Haber

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde 10'un üzerinde hasta yakını 2 hemşireye saldırdı.

Samsunhaber - Samsun'da bir sağlıkta şiddet vakası daha yaşandı. Tatil yapan vatandaşların daha sağlıklı bir bayram geçirmesi için görev başında hizmet veren 2 hemşire hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Edinilen bilgiye göre Samsun'un Salıpazarı ilçesi'nde bulunan Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü 27 yaşındaki bedensel engelli F.K. hasta yakınları tarafından acile götürüldü. Daha sonra hastanın müşahede alanına götürülmesi için iki hemşire yardımcı oluyor.

GÖĞÜS, SIRT VE BACAKLARI MORARDI

Sedyenin yanında bulunan güvenlik kolunun arızalanması nedeniyle hemşireler güçlük çekerken sedyeden inmek istemeyen hastanın ve 10'un üzerinde hasta yakınının 2 hemşireye saldırdığı iddia edildi. 37 yaşındaki hemşire T.D. ve 25 yaşındaki R.K. hasta yakınlarından şikayetçi olurken, 37 yaşındaki hemşirenin göğüs, sırt ve bacak bölgelerinde darpa dayalı morarmalar oluştu.

Samsunhaber.com'a açıklamalarda bulunan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, şiddete maruz kalan 2 hemşireye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak konunun takipçisi olacağını ifade etti. 

ACİLEN YASA GEÇMELİ

Sağlıkta şiddet yasasının acilen çıkması gerektiğine değinen Çakmak, "Artık sağlık şehidi diye bir kavram oluştu. Bu olaylar sürekli yaşanıyor, bunu yapanların idari cezalara çarptırılması gerekiyor. Bu yasının bir an önce çıkması gerekiyor. Bu olayların yapanın yanına kar kaldığı sürece, devam edecektir. Siyasetçiler sağlık çalışanlarını seçim malzemesi yapmaktan vazgeçmelidir" dedi.

TÜRKİYE 1'İNCİ SIRADA

Acil servislerde hastalar ve sağlık çalışanlarının mağdur olduğunu ifade eden Çakmak, "Polikliniğe gitmesi gereken hastalar artık acil servislere gidiyor. Bu sefer gerçekten durumu ciddi olan hastalar mağdur olarak müdahalesi gecikiyor. Ve alanda da yetersiz sağlık çalışanı olduğu için hastalar beklentilerine cevap alamayıp tartışma yaşanıyor. Sosyal medyada bayramda üç kere 24 saat nöbeti tuttuğunu söyleyen sağlık personelleri var. Bu şartlarda çalışan bir insanın psikolojisi ne kadar sağlıklı olabilir. İşte sağlık çalışanları bu şartlarda çalışırken bir de şiddete uğruyor. Şiddetle söylüyorum hastane girişlerine polis kontrolünde x-ray cihazı konulmalı. Hasta yakınlarının ellerini kollarını sallayarak istedikleri şekilde hastaneye girmeleri kabul edilebilir gibi değil. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında resmi rakamlara göre günde 40 kişinin şiddete uğramasıyla 1'inci sırada yer alıyor. Bunu tartışmak gerekiyor" diye konuştu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.