Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hakkında Şok Suçlama!

Samsun Haber

Yörükler beldesindeki 36 ev sahibi, açtıkları tedbir davasının sonucunun daha alınmadan Samsun Büyükşehir Belediyesinin evleri hakkında yıkım kararı verdiğini iddia ediyorlar.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler beldesindeki 77 nolu parseldeki 36 yer sahibine yıkım kararı gönderildiği, ancak bu kararın henüz sonuçlanmamış olan tedbir davasının sonucunun beklenmeden alındığını iddia ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu yıkım kararının hukuk gaspı olarak niteleyen bölge halkı duruma isyan etti.

Alınan bu yıkım kararı üzerine Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde yıkım kararı tebliğ edilen ev sahipleri ve avukatlar Hüseyin Dereli ve Yusuf Dereli toplanıp, konu hakkında görüşmeler yaptılar. Samsun Büyükşehir Belediyesinin bölgedeki evlerin yıkımı ile ilgili olarak encümen kararı aldığını söyleyen avukat Hüseyin Dereli, " Alınan bu kararla Kasım ayının 2. haftasında Yörükler beldesi Kayamakam kampında 36 evin yıkım kararı alındı. Kasım ayındaki duruşmanın sonucu beklenmeden hemen ertesinde böyle bir karar alınması manidar ve bizler bunun kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca 60 günlük dava açma süresi hakkımız da 15 günle sınırlandırıldı. Bu bir hukuk gaspıdır. Belediye bizleri işgalci olarak tanımlayabilir, fakat bizler mülkiyet hakkı iddiamızın devam ettiği Samsun Kadastro Mahkemesindeki davamızın neticesi gelmeden, böyle bir işlemin yapılmasını hakkaniyete aykırı buluyoruz. Türkiye'de ruhsatsız bina gibi bir gerçek var ve bizler bu binaları 1-2 yıl içinde yapmadık. Bizler belediyeden durumumuzu daha dikkate alan bir tavır bekliyoruz. Toprakta hakkımız olduğunu, 77 parselin malik adaylarından olduğumuzu söylüyor ve yeni hakime tedbir talebimizi yenileyeceğiz. Eğer tedbir talebimmizi aldığımız takdirde sorun ortadan kalkacaktır." diye konuştu.

Tedbir davasının bugün Bölge İdare Mahkemesinde sonuçlanması beklenmekte. Görülen mahkeme sonucunda karar 1 ay durduruldu.


Nevin Aydoğan
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.