Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinden 195 milyonluk krediye onay

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediyesinin 195 milyon TL ek borçlanması meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Mecliste, Samsun Büyükşehir Belediyesinin 195 milyon TL ek borçlanması meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Konu ile ilgili konuşan Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, “Bu borçlanmaların karşılığı kuruşuna kadar var” dedi.

Komisyonlardan meclise havale edilen 24 madde meclis üyelerinin oyları ile karara bağlandı. Toplam 195 milyon TL ek borçlanmayı kullanma yetkisi veren 6 madde ise oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı. 

Turan Çakır, borçlanan paraların kuruşuna kadar hizmetlerde kullandığının altını çizerek, "Mevcut bütçe yetmediği için borçlanıyoruz, bankadan kredi kullanıyoruz. Bütçeden kullanılan paralar boşa kullanılmıyor. Şehir dışından gelen iş ortakları da söylüyor. Samsun’da alt yapı sorunu büyük oranda giderildi. Yaşanabilir şehirler sıralamasında ilk 12’de bulunuyoruz. Bunu artık şehir ekonomisine katkı verecek hale getirmemiz lazım. Şehrin her noktasında turizme yönelik yatırımlar devam ediyor. Alt yapı ve tanıtım yatırımlarımız da devam ediyor. Bütçeniz de çok sağlıklı olmayınca bunları borçlanarak hallediyorsunuz. Bu borçlanmalarımızın karşılığı var. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu borçlanmanın karşılığı kuruşuna kadar var. Bu paraların nasıl harcandığına herkes şahit. Zaman zaman eksiklikler muhakkak oluyordur ama iyi yönler daha iyi basıyordur" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.