Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak ?

Samsun Haber

19 yıllık uzun bir başkanlık görevi yapan Samsun eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifa edip AK Parti Milletvekili Aday Adaylığını açıklamasının ardından başkanlık koltuğu boş kaldı.

Samsun Haber-Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevine kimin getirileceği 3 Mayıs tarihinde yapılacak olan olağanüstü meclis toplantısı ile belirlenecek.

GİZLİ OYLAMA YAPILACAK

Samsun eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifa etmesinin ardından herkesin aklına koltuğa kimin oturacağı sorusu takıldı. İstifa ile başkanlığın bırakılması nedeniyle vekalet yöntemiyle idare edilen başkanlık görevi 3 Mayıs tarihinde yeni başkanın olacak. Yasa gereği ile 10 gün içerisinde yapılması gereken olağan üstü meclis toplantısı Valilikten gelen karara göre 3 Mayıs tarihinde 'gizli oy' usulü ile yapılacak. Yapılacak olan gizli oylamanın ardından yeni belediye başkanı belirlenecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, olağanüstü toplantı hakkında bilgi vererek, "Meclis 3 Mayıs’ta olağanüstü toplanacak. Samsun Valiliği, olağanüstü toplantıya çağırdı. Seçimler ‘gizli oy’ şeklinde yapılacak. Belediye başkanlığı için her partiden her meclis üyesi aday olma hakkına sahip. 3 Mayıs’a kadar, yeni başkan seçilinceye kadar Samsun Büyükşehir Belediyesine ben başkanlık edeceğim" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.