Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun Büyük Belediyesi, pilot kurum seçildi

Samsun Haber

Samsun Büyük Belediyesi, Sıfır Atık Projesi’nde kapsamında pilot kurum seçildi.

Samsun haber - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Samsun Büyük Belediyesi pilot kurum seçildi. Mini atık ayrıştırma konteynırı, özel kalem katına yerleştirildi.


Katı Atık Geri Dönüşüm Şube Müdürlüğü, 43 adet mini atık konteynırı aldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Geri Dönüşüm Şube Müdürlüğü proje sorumlusu Elif Özcan, “Projeyi ilk olarak pilot kurum seçtiğimiz büyükşehir belediyesinde hayata geçiriyoruz. Personel eğitimlerinin ardından start vereceğiz. Personelimize atıklarımızı ayrıştırarak atmalarını sağladıktan sonra odalarından çöp kovalarını kaldırmalarını isteyeceğiz.  Yemekhanemize de bunları yerleştireceğiz. Artan yemeklerimiz hayvan barınağına gidecek. Belediyenin zemin katında biriktirme alanı oluşturduk. Ayrıştırılarak atık biriktirme konusundaki başarılı olduğumuzda projeyi kent genelinde de yaygınlaştıracağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ise “Mevcut şartlarla atıklarla mücadele etmek mümkün değil. Atıklarımızı ayrıştırarak biriktirirsek, doğaya geri dönüşlerde o kadar başarılı oluyor. Katı atık düzenleme tesislerimizin de bir kapasitesi ve ömrü var. Bu projelerle tesislerimizin ömrünü uzatmaya çalışıyoruz. Bilgilendirme levhalarımızla, masa üstü broşürlerimizle, afiş ve bilbordlardaki reklam ve tanıtımlarla de projemizi anlatacağız.” ifadelerini kullandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.