Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun 'Atayolu' Ulusal Basın'da

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden 'Atayolu' projesinin ulusal basında yankı bulan videosunu paylaştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 97 yıl önce kurtuluşa götüren yol olan Samsun-Amasya hattı tekrar ortaya çıkarılıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın üzerine titrediği projede, bir doğuş hikayesinin saklı kalmış kahramanlık öyküsü tekrar canlandırılıyor. Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, bir milleti bağımsızlığa götüren yolda Atatürk'ten kalan her iz, aracı, uğradığı her durak özenle restore ediliyor. Açık hava müzesi şeklinde uyarlanan yol ile Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a çıkışıyla başlayan milli mücadele dönemi, Ata'nın buradan Anadolu'ya geçişiyle hayat buluyor. O dönemlerde ingiliz birlikleri ve rum çetelerinin cirit attığı bölgede Mustafa Kemal ve yol arkadaşları tarafından 18 gün süren zorlu Amasya yolculuğu, proje sayesinde gün yüzüne çıkıyor. Atatürk'ün Bandırma vapurundan ayak bastığı tütün iskelesinden başlayan yol Havza'ya ordan da Amasya'ya uzanıyor.

'Atayolu'na Ulusal Basın İlgisi'
Ülke çapında yankı uyandıran projeye ulusal basında ilgi gösterdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda çok özel açıklamalarda bulundu.


 
https://www.youtube.com/embed/gc9CDaXBHIU
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.