Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'a metrekareye 3 günde 78,9 kilo yağış!

Samsun Haber

Samsun'da 2 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle metrekareye 52,8 kilo yağış düştü.

En çok yağış düşen ilçeler; İlkadım, Atakum ve Çarşamba

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun'da 2 gündür etkili olan yağışların etkisini açıkladı. Bu bilgilere göre; Samsun'a 30 Ekim saat 09.00'dan 31 Ekim saat 09.00'a kadar metrekareye 52,8 kilo yağış düştü. 31 Ekim saat 09.00'dan 1 Kasım saat 09.00'a kadar ise metrekareye toplam 26,1 kilo yağış düştü.

31 Ekim'de en fazla yağmur Atakum'a düşerken, 1 Kasım'da da en fazla yağış Atakum, İlkadım ve Çarşamba ilçelerine düştü.

Meteoroloji uyardı!

Sağanak yağışlar nedeniyle Samsunlu vatandaşları uyaran Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü; "Yapılan son değerlendirmelere göre; Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde beklenen yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” dedi.

Pazar günü sıcaklık yükselecek

Samsun'da sağanak yağışın Pazar gününe kadar etkili olması beklenirken; 2 Kasım'da kuvvetli sağanak yerini sağanağa bırakacak. 3 Kasım Pazar günü ise sıcaklıkların 6 derece daha yükselip 18 dereceye ulaşması ve havanın az bulutlu olması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.