Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'a bedelli askerlik piyangosu!

Samsun Haber

Bedelli askerlik kanun tasarısının Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte başvuru süreci başladı. Gözler 21 günlük temel askeri eğitimin verileceği illere çevrildi. Edinilen bilgilere göre Samsun da bedelli askerlik eğitiminin verileceği iller arasında yer alıyor. Samsunhaber.com olarak konu ile ilgili Samsun İlkadım Askerlik Şubesi'nden bilgi aldık.

Bedelli askerlik düzenlemesinin de yer aldığı Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlar ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 1 Ocak 1994 tarihinden önce doğmuş olan kişiler, 15 bin TL ödeme yaptıktan sonra 21 günlük temel askerlik eğitimi alacak ve askerlik görevini yerine getirmiş sayılacak. 3 Kasım 2018 tarihine kadar devam edecek olan bedelli askerlik başvurularının başlaması ile birlikte gözler 21 günlük temel eğitimin alınacağı illere çevrildi.

SAMSUN'A BEDELLİ ASKERLİK PİYANGOSU

Milli Savunma Bakanlığının bedelli askerlik uygulanmasına yönelik çalışma taslağına göre, başvuru sayısı doğrultusunda ayrı celp dönemleri belirlenecek. Samsun, Ankara, Balıkesir, Burdur ve İstanbul'daki eğitim merkezlerinin sadece bedelli askerlik yapacaklar için hazırlanması planlanıyor.

Ara celp dönemlerinde ise bedelli askerlik yapacakların Amasya,  Erzincan, İzmir, Konya, Manisa, Sivas ve Tokat'taki eğitim komutanlıklarında silah altına alınması öngörülüyor.

SAMSUN ASKERLİK ŞUBESİ'NDEN AÇIKLAMA

Samsun İlkadım Askerlik Şubesi yetkilileri, konu ile ilgili olarak Samsunhaber.com'a yaptıkları açıklamada, "Şubeye henüz konu ile ilgili yazı gelmedi, pazartesi günü resmi yazının şubemize ulaşmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bedelli askerlikte 21 günlük temel eğitim verilecek illerin önümüzdeki hafta kesinlik kazanması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.