Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'a 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak

Samsun Haber

Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt, Samsun'a 500 milyon dolarlık yatırım yapmak için Başkan Yılmaz ve Vali Kaymak'tan yer talep etti.

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstişare Toplantısı'na Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt damga vurdu.


Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan organize sanayi yeri talep eden Yeşilyurt, 500 milyon dolarlık yatırım yapacağını söyledi.

Söz veriyorum 500 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırım diyen Yeşilyurt, "İhracat, sanayi, gelir, üretimin sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündem maddeleri. Türkiye'de üretime hazır birçok sektör var. Ama yer bulamıyoruz. Biz bir tane organize sanayisi istiyoruz. Maalesef bürokrasi sanayiciliğin dibine kadar inemiyor. Bana Merzifon’u, Kavak'ı gösteriyorlar. Yarışacak, ihracat yapacak sanayici için deniz kenarında yer şart. Sayın Valim biz yer istiyoruz. Sayın Başkanım bize bir yer verin, elektriğini, alt yapısını yapın ben orayı bir günde dolduracağım söz veriyorum. Samsun sosyal olarak Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Samsun sosyal yapı olarak Türkiye'nin 4. şehridir. Ama Samsun üretemiyor, ihracat yapamıyor, Samsun yarışamıyor. Samsun'a emekliler geliyor. Biz Samsun'u emekliler şehri yapmak istemiyoruz. Biz Samsun'u zenginler şehri yapmak istiyoruz" dedi.

"ARSA KONUSU ÇÖZÜLECEK"

Arsa konusunun çözülmesi gerektiğini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak ise, "Organize sanayilerinin büyüklüğü istihdam ile ölçülür. Biz daha çok istihdam üreten işler bizim için daha kıymetli. O yüzden organize sanayide 5 bin kişinin çalışması yetersiz bir rakam. Ben Kocaeli'de görev yaptım ama Dilovası’nı hatırlayın yaşanılacak alan kalmamış. O anlamda biz sanayi istiyoruz ama temiz sanayi istiyoruz. Çevreye duyarlı, Samsun'daki yaşam kalitesini bozmayacak, katma değeri yüksek sanayi olması lazım. Bu konuda siz bizi yönlendireceksiniz. Tabii arsa konusunu çözmemiz lazım" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.