Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun 18 Mart Çanakkale Zaferi İçin Yürüdü

Samsun Haber

Samsun’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi Gençlik Kolları tarafından yürüyüş düzenlendi.

Samsun Haber- Samsun’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi Gençlik Kolları tarafından yürüyüş düzenlendi.

’18 Mart Çanakkale Zaferi Fener Alayı Yürüyüşü’

ADD tarafından düzenlenen ’18 Mart Çanakkale Zaferi Fener Alayı Yürüyüşü’ne CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin’in yanı sıra vatandaşlar eşlik etti. Fener Alayı Yürüyüşü Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan  DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde başladı. Yürüyüş, İstiklal Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na kadar sürdü. Yürüyüşe başlayan grup Çanakkale Türküsü ve marşlar eşliğinde ellerindeki fenerlerle beraber ilerledi. Söz konusu yürüyüş Atatürk Anıtı’nda yapılan basın açıklaması sonrasında sona erdirildi.

‘Egemenlik bizimdir’

Grubun sözcüsü olarak basın açıklamasını okuyan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, “Bizler buradan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet koruyacağımıza, atamızın önünde söz veriyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız bizimdir ve bizde kalacaktır. Egemenliğimizi elimizden almaya çalışanlara ‘hayır’, egemenlik bizimdir diyoruz” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.