Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

SAMKART'TA 'HES kodu' zorunluluğu virüse davetiye çıkardı

Samsun Haber

Samsun'da pandemi hızla yayılıyor. Kentte korona tedbirlerinin arttırılması beklenirken toplu taşıtlar için getirilen HES kodu zorunluluğu nedeniyle duraklarda oluşan uzun kuyruklar bulaşma riskini arttırıyor.

SAMULAŞ daha güvenli toplu taşıma hizmeti vermek amacıyla SAMKART'larda zorunlu olarak 'HES kodu' uygulamasını başlattı. 20 Kasım itibariyle ile birlikte artık toplu taşımaları kullanmak isteyen vatandaşların SAMKART'larına Hes kodunun tanımlanması gerekiyor. 

VİRÜSE DAVETİYE ÇIKTI

HES kodunu tramvay duraklarından ve SAMULAŞ bayilerinden ekletmek isteyen onlarca vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Oluşan kuyruklarda sosyal mesafe güvenliği sağlanamazken virüsün yayılmasına davetiye çıktı. 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

HES kodu tanımlaması yapmak isteyen vatandaşların oluşturduğu görüntüye bazı vatandaşlar sosyal medya üzerinden sitemde bulundu:

SAMKARTA HES KODU İNTERNETTENDE TANIMLANABİLİYOR

SAMKART aboneleri HES kodu tanımlamak için www.samsun. bel.tr, www.samulas.com.tr ve www.akillibiletim.com adreslerinden birine girerek HES Kodu Tanımlama sayfasından işlemlerini başlatmalı. Daha sonra TC Kimlik numarası, kart numarası, HES kodu, telefon numarası gibi alanlar doldurulmalı

SAMKART'a HES kodu nasıl eklenir?

SAMULAŞ adım adım HES kodunun SAMKART'a nasıl entegre edileceğini aşağıdaki video anlattı:

Vatandaşların SAMKART'a HES kodu yüklemek için oluşturduğu kuyruk aşağıdaki 1. videoda gözükmektedir.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

https://www.youtube.com/embed/96R1iHtWozE
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.