Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

SAMGAZ'dan Yeni Açıklama

Samsun Haber

SAMGAZ Samsun'da yaşanan doğalgaz kesintisi hakkında yeni bir açıklama daha yaptı.

Samsun Haber - Samsun'da geceden beri doğalgaz yok. Saat 03.30 sularında Kirazlık mevkisinde dış kurumlar tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları esnasında 20 çelik ana doğal gaz hattına hasar verildi. Şu an Tekkeköy haricinde tüm şehirde doğalgaz kesik ve ekipler sorunu gidermek için çalışmalarına devam ediyor. Arızanın ne zaman giderileceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı. SAMGAZ'dan yapılan bilgilendirmede, vatandaşlara doğalgaz arızası giderilene kadar doğalgaz ile çalışan tüm cihazların kapatılması uyarısında bulunuldu. Ayrıca yapılan açıklamada ücret talep ederk arızayı gidermeye çalışan kişilere ve sosyal medyada yer alan bilgi kirliliğine itibar edilmemesi gerektiğine değinildi.

İşte o açıklama:

"11.02.2017 tarihinde gece 03.30 saatinde; Kirazlık mevkiinde dış kurumlar tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları esnasında 20" çelik ana doğal gaz hattına hasar verilmiştir. Verilen hasar sebebiyle; 20" çelik ana doğal gaz hattında zarar meydana gelmiş ve doğal gaz kaçağı oluşmuştur. Şuan itibariyle Tekkeköy haricinde şehir genelinde doğal gaz kesintisi yaşanmaktadır.

Ekiplerimiz tarafından hasar noktasında gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Doğal gaz arzı sağlanana kadar doğal gaz ile çalışan cihazların kapatılması güvenli kullanım için önemlidir.

Hasarın giderilmesi akabinde; ekiplerimiz tarafından doğal gaz arzının sağlanması amacıyla bina bazında gerekli kontroller yapılarak güvenli bir şekilde tekraren doğal gaz arzı sağlanacaktır. Ekiplerimiz tarafından doğal gaz arzının sağlanması amacıyla yapılan işlemler ücretsizdir.

Bu süre içinde özellikle ücret talep ederek arızayı gidermeye çalışan kişilere ve sosyal medyada yer alan bilgi kirliliğine itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Gelişmeler ve detaylı bilgi www.samgaz.com.tr internet sitemiz aracılığı ile aktarılmaktadır.

Yaşanan olaydan müteessir olduğumuzu bildirir, kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.