Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Saathane Meydanı projesinde sona gelindi

Samsun Haber

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Saathane Meydanın'ndaki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Samsun Haber - Samsun Saathane Meydanı projesinde sona gelinirken yapılan açıklamada projenin 2018 yılı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi.


Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2016 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan Saathane Meydanı'nda yer alan; tarihi Taşhan, Şifa Hamamı, Süleyman Paşa Medrese ve Camisi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor.


 

2016 yılında restore edilmeye başlanan Taşhan; yapı temeli, duvar güçlendirme ve bazı nedenlerden ötürü ek olarak yeni bir revize restorasyon projesi ile sürüyor. Ek proje il birlikte Taşhan'da devam eden restorasyonun 2018 yılının ilk aylarında tamamlanması amaçlanıyor. Ek proje ile birlikte Taşhan'ın restorasyon maliyeti 3 milyon liraya yükseldi. 


2016 yılında restorasyonuna başlanan ve 4 milyon maliyeti olan Süleyman Paşa Medrese ve Camisi'nin restorasyonun 2018 yılında tamamlanması amaçlanıyor. İhalesi yapılan Şifa Hamamı'nda ise çalışmalara 1 ay içerisinde başlanması hedefleniyor.

Üç projenin restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra ise Çifte Hamam'ın olduğu kısım Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından camekanla kapatılarak Saathane Meydanı vatandaşların hizmetine açılacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.