Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Raylı sistem uzatılacak

Samsun Haber

Hafif raylı sistem (tramvay) hattının Taflan ve havalimanı yönlerine 'elektrikli lastik tekerlekli troleybüsler' ile uzatılacak. Ayrıca, raylı sistem hattına 4 yeni tramvay daha alınacak.

Mevcut tramvay hattının Taflan ve havalimanına kadar uzatılamayacağını ifade eden Başkan Mustafa Demir, "Tramvayların kapasitesi belli. Bizim 6 dakikada bir geçen tramvayın süresini 4 dakikaya kadar indirdik. Daha da indirilmesi durumunda tramvay ile kesişen tüm yolların diğer ulaşımları durur" dedi.


Mevcut raylı sistem hattının günlük 100-120 bin civarında yolcu taşıma kapasitesinin olduğunu söyleyen Demir, "Bunun üzerindeki vatandaşları tramvay değil, o hatlara yeni toplu taşıma araçları alarak rahatlatacak master planımızı hazırladık. Ne yapacağımızı biliyoruz. Tramvayı mevcut hali ile uzatmayacağız. Elektrikli lastik tekerlekli troleybüs sistemi ile uzatacağız. Bunu havalimanı ve Taflan’a kadar uzatacağız. Şu anda yolcu sayımlarını yapıyoruz. Raylı sisteme aktarma yaparak Tekkeköy’den havalimanına ve Üniversite İstasyonundan Taflan’a kadar taşıma yapacağız. Yeni bir hat açmayarak mevcut karayolu üzerinden olacak. Elektrikli lastik tekerlekli troleybüs sistemi buralarda hizmet verecek. Troleybüsün işletme maliyeti çok düşük. Yolcu taşıma kapasitesi de raylı sistemden daha yüksek” diye konuştu.


 

"TRAMWAY SAYIMIZ 32'YE ÇIKACAK"


Tramvay hattının 32’den fazla treni kaldırmayacağını söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Mevcut hatta yeni trenler alınabilir. 4 tane daha tren almayı planlıyoruz. Tramvay hattı üzerindeki tren sayımız böylece 32’ye çıkacak. Ama sayının daha fazlasını da hat kaldırmıyor. Daha fazla treni hatta koyduğunuzda başka bir şey oluyor. 2 dakikada bir raylı sistem geçtiğini düşündüğünüzde durması, kalkması tüm o raylı sistemi kesen karayolu ulaşımını felç edersiniz” şeklinde konuştu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.