Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Parktek uygulamasına son nokta konuldu! Makineler depolara alınıyor

Samsun Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Parktek uygulamasını tamamen gündemden çıkardık. Özellikle parkları sıralayan makineleri kaldırarak depolara alıyoruz. Akıllı şehir uygulamaları kapsamında caddeler ve bulvarlarda ciddi çalışmalarımız var. Parklanma konusunda da bununla entegre bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir parktek uygulaması ile açıklamalarda bulundu.

"TAMAMEN GÜNDEMDEN ÇIKARDIK"

Kaldırılan parktek uygulaması ile ilgi Başkan Demir,“ Parktek konusunda firmanın belediyemiz ile sözleşmesi bitti. Yaptığımız inceleme neticesinde sistemin optimum olmadığı, işletmesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını gördük. Ama bizim başka bir çalışmamız var. Çiftlik caddesinde bizim işlettiğimiz kısım hariç, tamamı uygulamadan kaldırıldı. Akıllı şehir uygulamaları kapsamında 100. Yıl Bulvarı, Atatürk Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Çağaloğlu ve diğer lokal caddelerde çalışmalarımız var. Parklanma konusunda da bununla entegre bir çalışma yapıyoruz. ASELSAN ile yapacağımız çalışma ile belli yerlerdeki parklanmaları düzenleyeceğiz. Ama bugünkü sistemle işletilmeyecek. Parktek makinelerini kaldırıp depoya alıyoruz. Parktek uygulamasını tamamen gündemden çıkardık” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.