Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Parkomatlar, otoparklara dahil ediliyor!

Samsun Haber

Bugün toplanan mecliste konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehre yeni yapılacak otoparklarla birlikte Parkomat firmasını da sisteme dahil ederek kendi kendini finanse eden bir sisteme doğru ilerleyeceklerini söyledi.

Otopark yapma konusunda Canik bölgesinde iki tane bölge tespit ettiklerini belirten Mustafa Demir; “Canik’te 2 tane alan belirledik. Bu alanları kamulaştırıp, yıkacağız ve yerine otopark yapacağız. Üzerine bina yapmayacağız. Adım adım tespit ettiğimiz yerlerde, Samsun’un otopark ihtiyacını tamamlayana kadar bu çalışmaları devam ettireceğiz" dedi.

Otoparklar otomatik asansör sistemli olacak

İlkadım Belediyesi eski hizmet binasının olduğu alan ile ilgili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile görüştüklerini söyleyen Demir; "Burada da bir otopark çalışması yapmak üzere gerekli adımları inşallah atacağız. Bu otoparkları otomatik asansör sistemiyle, dikey ve yatay asansör sistemiyle yapacağız. Otoparklarımızın işletme maliyeti çok düşük ve geri dönüşte kaybı herhangi bir şekilde söz konusu değildir. Ancak yatırım maliyetinde de bir yükseklik söz konusu" diye konuştu.

"Parkomatları da dahil edeceğiz"

Otopark noktasında bu yatırımları yaptıktan sonra Parkomat firmasını da dahil edeceklerini belirten Demir; "Parkomat firması ile yapılan sözleşmemiz 2020 yılında bitmiş olacak ve o firmayı da bu sisteme dahil edeceğiz. Bu yapılan otoparklardan belediyemizin çok ciddi anlamda bir gelir kalemine kavuşacak. Sistem öyle olacak ki, kendi kendini finanse eden bir sisteme doğru ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.