Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ozan Arif MHP'yi İkiye Böldü

Samsun Haber

Ozan Arif, Samsun'da bugün düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katılırken, MHP'den pek çok ismin törende yer almaması dikkat çekti.

Ülkücü Hareketin tanınmış simalarından Ozan Arif ismiyle tanınan Arif Şirin, Samsun'da bugün düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni MHP'yi ikiye böldü. Devlet Bahçeli ile arasında yaşanan sorun nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'den pek çok isim cenaze töreninde yer almadı.

MHP SAMSUN İL BAŞKANI CENAZEDE

Ozan Arif'in cenaze törenine çoğu MHP'li isim katılmadı. MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın ise cenaze töreninde yerini alması dikkat çekti.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Arıcı, Ülkü Ocakları Merkezi tarafından 'Ozan Arif'in cenazesine katılmayın' talimatı verildiğini ve bu nedenle başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İlhan Arıcı konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından Ozan Arif'in cenazesine katılmama emri verilmiştir. Bu emre uymam şahsım adına ve ahde vefa adına mümkün değildir. Bu nedenle üç yıla yakındır yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Çarşamba ilçe başkanlığı görevime bugün itibariyle son vermiş bulunmaktayım. Bu süreçte yanımızda olan olamayan herkesten Allah razı olsun.

Not: Teşkilatıma zarar verecek her türlü yorumdan uzak durunuz."

ÇOK SAYIDA SİYASİ KATILDI

Cenaze törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, eski Bakan Yaşar Okuyan, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin, ünlü sanatçı Uğur Işılak, Karadenizli türkücü İsmail Türüt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÖTEKİ DÜNYADA HESAPLAŞIRIZ"

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; "Hadis-i Şerif’te "Ölülerinizi hayırla yad ediniz" diye buyuruyor Hz. Peygamber. Arifin biri ölmüş. Ne iyi anmak nede kötü anmak isterim. Allah’a havale ediyorum. Varsa da hakkım helal etmiyorum. Öteki dünyada hesaplaşırız." Gür'ün bu paylaşımına çok sayıda ülkücünün tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.