Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Osman Genç: Samsun 4 üniversiteyi kaldırabilir

Samsun Haber

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un 2, 3 hatta 4 üniversiteyi dahi kaldırabileceğini söyledi.

Samsun haber - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un Türkiye’nin geleceğine yön verebilecek bir şehir olduğunu söyledi.

Samsun gibi büyük şehirlerde birden fazla üniversite olduğunu belirten Başkan Genç,” Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’da sadece bir devlet üniversitesi bulunmaktadır. Üniversiteler yapısı itibari ile bacasız fabrikalar olup, bulundukları bölgesi sosyoloji acıdan olduğu gibi ekonomik açıdan da dönüştüren zenginleştiren kurumlardır. Samsun gibi büyük şehirlerin pek çoğunda birden fazla devlet üniversitesi bulunmaktadır” dedi.

YENİ ÜNİVERSİTENİN ÖNÜ KESİLİYOR

Samsun 2, 3 hatta 4 üniversiteyi dahi kaldırabileceğini ifade eden Başkan Genç, “Öğrencilerin öncelikli olarak tercih edebilecekleri bir şehirdir. Üstelik yeni bir devlet üniversitesi için kapısını açıp içerisine girebileceğiniz bir alt yapıda mevcuttur. Bu durumda ikinci bir devlet üniversitesinin kurulmaması mevcut kaynaklarla ziyan edilmesi anlamına gelecektir. Mevcut binanın meslek yüksekokulu gibi bir statüde değerlendirilmesi statükocu bir tavırdır. Bu tesislerde ikinci bir üniversite kurulmasının önünü kesmeye yönelik bir girişimdir” diye konuştu.
 


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.