Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

ORC büyükşehir anketini açıkladı!  Şaşırtan sonuçlar!

Samsun Haber

Seçimlere 1 ay kala anket sonuçları dikkat çekmeye devam ediyor. ORC Araştırma'nın gerçekleştirdiği Samsun Büyükşehir Belediyesi anket sonuçları şaşırttı. 

Geçtiğimiz seçimlerde AK Parti % 47 oy alarak seçimleri kazanırken, ORC'nin anketinde oyların % 35'e düşmesi dikkat çekti. muhalefetten İmren Nilay Tüfekçi ise 2. sırada yer alarak öne çıkan isim oldu. 

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye sandığa gidecek. Seçim öncesi anketler ön plana çıkıyor. ORC Araştırma Samsun'daki tüm ilçelerde "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusunu yöneltti. 2290 kişiden yanıt alınan anket sonuçları...

Yapılan anket sonucunda;

AK Parti - Halit Doğan yüzde 35,2 oy aldı.
İYİ Parti - İmren Nilay Tüfekci yüzde 27,1 oy aldı.
CHP - Cevat Öncü yüzde 20,9 oy aldı.
Kararsız seçmen sayısı yüzde 9,7 oldu.
YRP - Adem Güney yüzde 4,3 oy aldı.
Seçmenlerin yüzde 2,8'i ise diğer partiler için katılım sağladı. 

ANKETTE DİKKAT ÇEKEN SONUÇLAR 

2019 yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 47,37 oy oranı ile Samsun Büyükşehir Belediyesini alırken yapılan son ankete göre oy oranı yüzde 35,2'ye kadar geriledi. 

İMREN NİLAY TÜFEKCİ DİKKAT ÇEKİYOR

2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti ve CHP ittifak ile tek aday çıkarırken yüzde 26,6 oy toplarken bu seçimde İYİ Parti Adayı İmren Nilay Tüfekci'nin yüzde 27,1'e kadar yükseldi. CHP'nin adayı Cevat Öncü'nün ise oy oranı yüzde 20,9 oy oranı ile üçüncü sırada yerini aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.