Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

OMÜ’lü Öğrencilerden Örnek Davranış

Samsun Haber

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevini ziyaret ederek, sakinleriyle birlikte interaktif ders yaptı. Öğrenciler, huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenmeyi de ihmal etmedi

Samsun Haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri dönem 3 programı içinde yer alan “Yaşlanma” bloğu bünyesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ne ziyaret etti. Tıp Fakültesi Dekanlığı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı tarafından organize edilen ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen proje de, 150 kadar öğrenci dört grup halinde üç gün boyunca Huzurevi sakinleri ile birlikte oldu.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRDİ

Önce yetkililerden huzurevi ve çalışma prensipleri konusunda bilgi alıp, fiziksel şartları gözlemleyen öğrenciler daha sonra yaşlılarla sohbet etti, onların tıbbi sorunlarını dinledi ve çözüm yolları tarif etti. Öğrenciler küçük gruplar oluşturarak huzurevi sakini yaşlılarımıza vücut hijyeni, ağız bakımı, yaşlılıkta vücut egzersizleri ve spor, yaşlılıkta beslenme ve ilaç kullanımı konuları hakkında bilgiler aktardı.

BÜYÜK MUTLULUK YAŞADILAR

Huzurevi sakinlerinin büyük mutluluk duyduğu ve aktif olarak içinde yer aldığı bu eğitim programı sırasında gruba eşlik eden OMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından bazı sakinlere tıbbi danışmanlık yapıldı. Tıp Fakültesi ve Tıp Öğrencileri ile Huzurevi sakinleri arasındaki iletişim ve desteğin artırılarak sürekli hale getirilmesi kararlaştırıldı. Öğrencilerin huzurevi sakinleriyle olan samimi diyalogları görülmeye değerdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.