Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

OMÜ tramvay hattının maliyeti: 130 milyon TL

Samsun Haber

OMÜ, raylı sistem hattı çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. OMÜ kampüs hattını yaklaşık 130 milyon TL'ye mal oldu.

Samsun haber - Samsun'da 2010 yılında hizmete giren hafif raylı sistem ilk olarak 17 km’lik ile Gar-Üniversite arasında hizmet verdi. 2016 yılında Tekkeköy'e kadar uzayan hat 31 kilometreye çıktı. Şimdi ise tamamlanmak üzere olan OMÜ kampüs hattı ile 36,2 kilometreye kadar uzamış olacak. Tramvayın aynı zamanda kampüs içerisine girmesiyle öğrencilerin ulaşım konusunda rahat bir nefes alması planlanıyor.

“ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 11 yeni tramvay daha alınacağını açıklayarak, "OMÜ’de öğrenim gören öğrencilerin toplu taşımaya ihtiyacı var. OMÜ, Samsun’un en önemli değerlerinden bir tanesi. Üniversitenin daha iyi bir şekilde eğitim öğretime katkı sağlaması adına 5 bin 200 metrelik raylı sistem işlemi hızla devam ediyor. İnşaat birkaç ay içerisinde bitecek. Yeni trenlerin alımından sonra da öğrencilerin toplu taşıma mağduriyetini gidereceğiz. Tramvay, kampüsün içleri, fakülteler ve yurtların önüne kadar her yerden geçecek. Bu yapılan hizmeti çok anlamlı buluyorum. Tramvayın üniversite içerisine kadar girmesiyle öğrencilerin kendilerini güvende hissedecekler. Hangi saatte trenlerin geleceğini bilerek kendilerini ona göre ayarlayacaklar. Dolmuşun dolmasını beklemeyecekler. Ringlerde sıkışık halde de yolculuk yapmayacaklar. Raylı sistemle birlikte öğrencileri, derslere ve sınavlara geç kalma stresinden kurtaracağız. Güzergahın tamamlanmasının ardından öğrencilerimiz istedikleri zaman şehre gelecek istedikleri zaman da üniversitelerine vasıta değiştirmeden gidecekler. Bu da öğrencileri çok rahatlatacaktır” dedi.

“100 MİLYON TL HARCANDI”

130 Milyon TL'lik projenin 100 Milyon TL'sinin harcandığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri projenin yüzde 87'lik kısmının tamamlandığını belirtti. Çift yönlü hafif raylı sistem hattı için 2 adet viyadük, 1 adet aç kapa tüneli, 3 adet hemzemin geçit, 6 adet telsiz baz istasyonu ve 3 adet trafo yapıldı. 

140 bin metreküplük kazı, 62 bin metreküplük dolgu, 53 bin metreküplük beton dökümü yapılırken 4 bin 600 ton inşaat demiri, 435 ton çelik ve 194 adet katener direği kullanıldı. Ağustos ayı içerisinde çalışmaların tamamlanması planlanırken alınacak 11 tramvayla birlikte hat kullanıma açılacak.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.