Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

OMÜ'de yemek ücretleri işçileri isyan ettirdi! Yemek ücretlerinde büyük adaletsizlik

Samsun Haber

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) işçi ve memur yemek ücretlerinde gerçekleşen zam işçilerin tepkisine neden oldu. Yemek ücretleri için memurlara yüzde 25-30 civarında zam yapılırken işçilere ise yüzde 100 zam geldi.

OMÜ'de yemek ücretlerinde yaşanan adaletsizlik işçilerin tepkisine neden oldu. İddiaya göre geçtiğimiz sene memur ve işçi yemek ücretleri arasında yüzde 10 civarı fark bulunurken bu sene yapılan zam ile birlikte bu fark bazı kampüslerde yüzde 100'ü aşmış durumda.

8 BİN TL ALAN İŞÇİ 30 TL, 12 BİN TL ALAN MEMUR 15 TL ÖDEYECEK

•2022 senesinde memurlar 10-12 lira arasında yemek hizmetinden yararlanırken bu sene yapılan yüzde 25-30 zam ile birlikte bu rakam 15 TL çıktı. 

•2022 senesinde 15-18 TL civarında yemek ücreti ödeyen işçiler ise bu sene gelen zam ile birlikte 30-34 TL yemek ücreti ödeyecekler. Ücretler bazı kampüslerde 30 TL olarak belirlenirken bazı kampüslerde ise 34 TL'ye çıkarılarak yapılan zam oranı yüzde 100'ü aşmış oldu. 

•Memur ve işçi yemek ücretleri arasındaki fark işçilerin tepkisine neden olurken işçiler neredeyse misafirler (Misafir yemek ücreti 35 TL olarak belirlendi) ile aynı parayı vermek zorunda bırakıldı.

DAHA ÖNCEDE SÖZLEŞME KRİZİ PATLAK VERMİŞTİ

2022 yılında OMÜ'de taşeron olarak tabir edilen sözleşmeli personellerin sözleşmesinde sıkıntılar boy göstermişti. Sendika yetkililerin istekleri doğrultusunda OMÜ yönetiminin çalışanlara sunduğu haklar işçilerin büyük tepkisine yol açmış, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda ve OMÜ kampüsleri içerisinde protestolar yapılmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.