Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

OMÜ'de 'ara' bulunacak mı?

Samsun Haber

OMÜ'de yaşanan toplu iş sözleşmesi krizi sonrası sağlık emekçileri ile sendika yetkililerin katılımı ile dekanlık önünde eylem kararı alınmıştı. Eylem için yetkililerin izin vermemesi sonrası Samsun Valiliği'nden alınan izin ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda hak arayışı sürdürülecek. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar arasında anlaşma sağlanamayınca iş arabulucuya kalmıştı.

SENDİKA VE EMEKÇİLER ŞOKA UĞRADI

Tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi veren Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, görüşmelerden OMÜ yönetimi tarafından atanan heyetin katı tutumu nedeniyle sonuç alınamadığını söyledi. Kalyoncu SamsunHaber.com’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

EMEKÇİLER HAKLARINDAN VAZGEÇMEYECEK

"OMÜ rektörlüğü ile Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık işçileri Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri masada anlaşmaya varılamayıp arabuluculuk süreci başlamıştır. İşveren tarafının, işçilerin şuanda almış oldukları ücretleri (sosyal yardımlar ve ikramiyeler vb. ödemelerde) dahil düşüş yapmaları yönündeki teklifi sendikayı ve işçileri şok etmiş, uzlaşma sağlanamadığı için kamuoyuna bilgilendirme toplantısı ve diğer etkinlikler devam edecektir."

CUMHURİYET MEYDANI'NDA BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Görüşmelerin sona erdirilmesi ve arabulucunun devreye girmesinin ardından sendika da kamuoyu oluşturmak amacıyla 2 Nisan Cuma günü saat 18.00’da Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda emekçilerle birlikte topluca basın açıklaması yapacağını duyurdu. Basın açıklamasına Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, şube başkanları ve Türk-İş temsilcisi de katılacağı öğrenildi. 


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.