Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Olimpiyat oyunları maskotunun ismi belli oluyor

Samsun Haber

Samsun'da bu yaz 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında kullanılacak maskotun ismi yapılacak oylama ile birlikte belli oluyor.

Samsun Haber - Samsun'da Temmuz ayında düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında kullanılacak maskotun adı oylama sonucunda belli olacak.


18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları maskotunun ismi belli oluyor. 80'in üzerinde ülkeden yaklaşık 5 bin sporcunun 21 branşta mücadele edeceği oyunlarının maskotunun ismi 'Emmi', 'Civan', 'Çakır' ve 'Fındık' olacak. İsimler arasındaki oylama 12 Haziran cuma gününe kadar 'deaflympics2017.org' adresinde devam edecek.


Samsun'un yöresel kıyafetleri ile giydirilen maskotun kasketindeki 8 köşe Samsun halkının yiğitlik, mertlik, cömertlik, delikanlılık, alçakgönüllülük, dürüstlük ve misafirperverlik özelliklerini taşıyor. Maskotun ayakkabıları ise Samsun'a özgü yumurta topuk olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.