Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Olaylı kongre sonrası flaş açıklama

Samsun Haber

Samsun'daki olaylı AK Parti Terme İlçe Kongresi ile ilgili Hacı Bilal Aslan sert açıklamalarda bulundu.

Samsun Haber - Samsun'da dün gerçekleşen olaylı AK Parti Terme İlçe Kongresi ile ilgili Hacı Bilal Aslan'dan sert açıklamalar geldi. Aslan, konu ile ilgili olarak, "Asıl dertlerinin dava olmadığı görüldü. Seçme ve seçilme hakkımız gasp edilmiştir" ifadelerini kullandı.


Konu ile ilgili sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulunan Hacı Bilal Aslan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:


AK PARTİ İLÇE KONGRESİ VE İDDİALARA CEVAPLAR

1- ADAYLIK SÜRECİM VE TEK LİSTE: Ak Parti İlçe Başkanlığı adaylığımı Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan ve İl Başkanının olduğu bir toplantıda açıkladım. Genel Başkan Yardımcımız o toplantıda “tek liste olacak, kongreye giren diğer listeler kabul edilmeyecek” diyebilirdi, demedi. Orada bulunan herkeste buna şahittir. Ondan 2 gün sonra Genel Merkezde görüştüğümüz Bölge Koordinatörümüz Hacı Turan da “listeler kabul edilmeyecek” diyebilirdi, O da demedi. Ekibimizi oluşturduk, çalışmalarımıza başladık. Ulaşabildiğimiz delegelere ulaşıp destek istedik. Çalışmalarımız süresince Genel Merkez’den ya da il başkanlığından kimse benimle iletişime geçip tek liste olması yönünde bir görüşme yapmadı. Kongreden bir günce İl Başkanı ile Terme’de yaptığımız kongrede çekilmem gerektiğini bende kongreye bir gün kala çekilmemin ekibime ve bize gönül verenlere ihanet olacağını ifade ederek çekilmemin söz konusu olmayacağını söyledim ve ayrıldık.


2- LİSTE KRİTERLERE UYGUN DEĞİL: Listemiz Ak Parti Tüzüğü çerçevesinde oluşturulmuş üstüne de Genel Merkezin aradığı kriterlere olabildiğince dikkat edilmiştir. Listemiz kırka yakın delegenin imza ve önerisi ile divana teslim edilmiştir. Bizleri öneren delegelerin tüzüğe uygunluğu noktasında bir eksiklik bulamayan divan “ilçe yönetim yedek listesinin 10 olması gerekirken 20 yazıldığı” gerekçesiyle listemizi kabul etmedi. Divan Başkanı Cumhur Ünal kabul olmama gerekçesini açıklarken bir MKYK kararı olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda bir MKYK kararı var mı yok mu bilemem zira bu değişiklikler belki ilçe teşkilatına gönderebilir fakat bize delege listesini bile vermeyen ilçe teşkilatı bu bilgiyi bizimle paylaşır mı? ancak Ak Partimizin resmi internet sitesinde yer alan tüzüğün ilgili 32. Maddesi: İlçe Yönetim Kurulu


Madde 32 - İlçe yönetim kurulu, ilçe kongresi tarafından gizli oyla seçilen ve ilçe başkanı dahil, en az 7, en fazla 30 üyeden oluşur. Kongrede asıl üye sayısı kadar yedek üye seçimi yapılır.” Diyor. Bizlerde 20 kişiden oluşan asil yönetime yine tüzüğümüze göre 20 kişilik yedek yaptık. Bu doğrultuda listemizin reddi için sunulan gerekçe tamamen Ak Parti tüzüğü ile çelişmekte, ayrıca 20 asil ve 10 yedek olarak yapılan ve kabul edilen diğer listenin tüzük çerçevesinde meşruluğunu tartışmaya açmaktadır. Ayrıca yedek liste ile ilgili gerçekten bir MKYK kararı varsa bile listemizi düzeltmek için zaman istediğimizde bize bir beş dakikalık süre verilmemesi de sürecin demokratik olmadığını ortaya koymaktadır 


3- KONGREDE YAŞANAN OLAYLAR VE OLAYLARI ÇIKARTANLARIN AK PARTİ ÜYESİ OLMADIĞI İDDİASI: Bizi haksız göstermek ve orada yaşananları meşrulaştırmak için birazda kendilerini aklamak adına ortaya atılan iddialar kesinlikle doğru değildir. Listemizin divanca eften püften bir gerekçeyle kabul edilmemesi üzerine bize gönül verenler başta divan olmak üzere tepkilerini ortaya koydukları doğrudur. Ben divana yaptığım itirazın üzerine sahneden aşağı inerken tanımadığım 2 kişinin üzerime saldırması üzerine olayların seyri değişmiştir. Bize destek verenlerin Ak Parti delegesi yada üyesi olmadığı iddiasına gelince Ak Parti ve Reis sevgisini ortaya koymak için üye olmak şartı olmadığını bilmiyordum. 10 kişiden 7 sinin Ak Partili olduğu ve 12 bin kayıtlı üyenin bulunduğu ilçemde orada bulunanlardan hangisinin Ak Parti Üyesi olup olmadığının nasıl tespit edildiği de ayrıca dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ben bizim için tepkilerini ortaya koyanların yüzde 90 nının parti üyemiz olduğunu ispatlarım ancak bana saldıran 2 kişinin parti üyesi olduğunu iddia sahipleri ispatlayabilecekler mi?! 


4- MECLİS ÜYELİĞİM VE İSTİFA: 2 dönem Terme Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Bu dönemde Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesiyim. Tüzüğüde teamül kararlarını da iyi bilirim. Meclis üyesi olarak kongreye girmemde herhangi bir yasal mevzuat yok Ancak Meclis Üyelerin ilçe başkanı yada alt kademelerde görev almamalarına yönelik teamül kararını da biliyorum.. Kongreyi kazandığım takdirde teamüle uyarak meclis üyeliğinden istifa edeceğimi İl Başkanına kongreden bir gün önce söyledim. Buna rağmen bazı ilçelerde meclis üyeliği yapan bazı arkadaşlarımızın ilçe başkanı olarak atandığını ve bu süreçte adaylığının açıklandığını da biliyoruz. Ayrıca karşı listede ilçe yönetiminde asil yönetim kurulu üyesi olarak yazılan ilçe gençlik kolları başkanı için de aynı teamül uygulanıp istifası istendi mi? Kongre gününe kadar her ikisininde istifa etmediğini biliyorum. Bundan sonra geçmişe yönelik istifa dilekçesi alırlarsa bilemem.


5- LİSTEMİZİN KABUL EDİLMEYECEĞİ GERÇEĞİ: Kongremizde sunacağımız listenin her ne olursa olsun kabul edilmeyeceğini orada yaşananlar çok net bir şekilde ortaya koyarken Divan Başkanının listemizdeki bir arkadaşımıza “bu olmasa meclis üyeliğini bahane edeceğim yinede almayacağım” şeklindeki ifadesi de sürecin nasıl işlediğini bizlere gösteriyor. Saat 11:00 de başlaması gereken kongrenin 1 saat geç başlatılması, konuşmaların uzatılması vs dikkat edilmesi gereken konulardır.


6- ÇİFT LİSTE YARIŞSAYDI NE OLURDU: Şayet listemiz kabul edilip yarışa girseydik ve kaybetseydik yapacağımız şey kazanan arkadaşımızı ve yönetimini tebrik etmek olacaktı. Eminim ki aynı tavrı biz kazansaydık diğer arkadaşımız da bize gösterecekti ve bundan sonrası için bireysel ve sosyal ilişkilerimiz önceki gibi devam ediyor olacaktı.fakat sizler böyle bir dayatmayla mevcut ilçe başkanımızın ve seçimin meşruluğunu tartışmaya açarak arkadaşımızı düşük profilli ilçe başkanı konumuna sokmuş oldunuz. Bizleri bu duruma sokarak aynı davanın insanlarını karşı karşıya getirmiş oldunuz. Bunun sorumluluğu da vebali de bu dayatmayı yapanların üzerindedir. Maalesef birlik ve beraberlik mesajlarının hamasetten öteye geçmediği ve asıl derdin dava olmadığını hep birlikte müşahade ediyoruz.


7- SONUÇ: Partimde Gençlik kolları ile başlayan aktif siyaset hayatım 2004 yılında partimin genç yaşıma rağmen beni Türkiye’nin en genç meclis üyesi yapması ile taçlanmıştı. Elime mikrofon verip sahalara sürdüklerinde yüzümde sakal bile yoktu. Yönetim listemizdeki arkadaşlarımızın çoğu da kurulduğundan bu yana partimin her kademesinde görev almış arkadaşlarımız. Kimseye çıkıp ta benim yada arkadaşlarımın Ak Partiliği yada teşkilatçılığı noktasında tartışma hakkını vermem. 3-5 sene öncesine kadar bizlere sövüp, astığımız afişleri yırtan, bizlere bayrak astırmayan günün akplilerinin ise hiç haddine değil. Bizim hareketimiz yolunda gitmeyen bazı şeylere karşı duyulan bir refleks hareketidir. Gönül isterdi ki seçme ve seçilme hakkımız gasp edilmemiş olsun ve bu olaylar yaşanmamış olsun. Her şeyde bir hayır vardır. Çok iyi biliyoruz ki seçimi kazanacak olduğumuz için bu muamelelere maruz kaldık. Süreçte onca yaşanan şeye rağmen zorumuza giden tek şey ise kongre günü sanki düşmanmışız yada hainmişiz gibi bize layık görülen muameledir. Biz kısık sesleriz! Yetmiyor gücümüz. Ancak ilahi adaletin bu dünyada yada ahirette gerçekleşeceğine yönelik inancımız tam. Boynuzsuz koçun boynuzlu koçtan hakkını aldığı o gün, benim ve ekip arkadaşlarımın hakkını gasp eden kim varsa iki elimiz yakasında olacak.


Selam ve Dua ile

HACI BİLAL ASLAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.