Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

'Okkan'a sıkılan kurşunlar da iç barışımıza sıkılmıştır'

Samsun Haber

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Samsun Haber - 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001 tarihinde görev başındayken öldürülen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümü nediyle bir açıklama yapan CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz,  " 90'lı yıllarda özellikle Atatürkçü aydınlar, büyük bir saldırı ve tehdit altındaydı. Uğur Mumcu da böyle bir saldırının kurbanlarından biri. Cesur kalem sıfatını kazanmak kolay iş değildir. Keskin kalem diye anılmak her gazeteciye nasip olan bir unvan değildir. Ancak bu unvanları taşımanın bedeli olarak ölümü göze alarak yaşamak var ve bedelini hayatını ortaya koyarak ödemek var. "dedi.

' Hayatını feda ederek, bir aydınlanma meşalesi olmuştur'

Uğur Mumcu'nun, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaması uyarısına dikkat çeken Tufan Akcagöz, " Mumcu, bir aydın olarak, bu uyarıyı toplumun tüm kesimlerine yapmıştır. Bilhassa solculara yapmıştır. Çünkü sağda, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak, adeta bir alışkanlıktır. O nedenle, bilmeyen, bilgiyi özlemeyen insanın solculuğu da eksiktir demek yanlış olmaz. Uğur Mumcu, hayatını feda ederek, bir aydınlanma meşalesi olmuştur. Atatürkçü bir aydının yerini doldurmak kolay değil. Bugün için Atatürkçülere düşen görev, Uğur Mumcu'nun yasını tutmak değil, onun misyonunu sahip çıkmaktır. O misyon, Ulu Önder Atatürk'ün bize emanet ettiği çağdaş ülkeler seviyesini yakalamaktır. " dedi. 

'Yazık ediyoruz'

90'lı yıllardaki cinayet furyasının, adeta bu günlerin hazırlayıcısı olduğunu belirten Akcagöz sözlerine şu şekilde devam etti: " Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı ve diğer aydınlarımızı öldüren katillerin, Türkiye'nin bu günlerinden mutlu olduklarını sanıyorum. Dünya, aydınlarını el üstünde tutar, bizse onları korkunç terör eylemlerine kurban ediyoruz. Yazık ediyoruz. "

'Okkan'a sıkılan kurşunlar da iç barışımıza sıkılmıştır'

Ali Gaffar Okkan'ın, bölge halkının sevgisini kazanabilmiş bir kamu görevlisi olduğuna işaret eden Akcagöz, " Gaffar Okkan, Birileri bundan rahatsız olmuş olabilir. Ölümünün üzerinden yıllar geçti. Bu tip saldırıları, bireysel saldırılar olarak görmemek gerek. Okkan'a sıkılan kurşunlar da iç barışımıza sıkılmıştır. Ruhu şad olsun. " diye konuştu. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.