Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

OHAL’in uzamasına Samsun’dan da tepki yağdı!

Samsun Haber

OHAL’in uzamasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bugün Cumhuriyet Meydanında toplandı.

Samsun haber – Samsun Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tufan Akçagöz, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bugün Cumhuriyet Meydanında toplanarak OHAL’in uzamasına tepki gösterdi. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem’de katıldı. Eylemde OHAL değil, demokrasi istiyoruz sloganları atıldı.

“Üzerinden tam 1 yıl geçti”

OHAL’in uzadığını söyleyen Başkan Akçagöz, “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşrutiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında, ‘Evet’ demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır” diye konuştu.

“Kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır”

OHAL ile kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını söyleyen Akçagöz, “Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAŞL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış, sağcı-solcu, muhazafakar-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır” diye ifade etti.

“Meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz”

Eylemin sadece Samsun’da değil tüm Türkiye’de olduğunu söyleyen Akçagöz, “OHAL nedir? OHAL, 10 Ekim’de katledilen çocuklarını anmak isteyen anne ve babalara sıkılan biber gazıdır. OHAŞ, ekmeğinin peşindeki tütün üreticisine vurulan coptur. OHAL, Ahmet Şık başta olmak üzere hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecileri zindanlara atmaktır. OHAL, işçi grevlerini ertelemek grev çadırlarına müdahale etmektir. İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sadece bu meydan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil, demokrasi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.