Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Murat Toktaş’tan dalga kıran önerisi

Samsun Haber

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, “Belirlenen plajların olduğu yerlere yapılacak olan dalga kıranlar yaz ayı boyunca her gün denize girme imkânı sağlayacağı gibi kum kaymasını engelleyip boğulmaları da azaltacaktır” dedi.

Samsun haber - Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Samsun ve Karadeniz sahillerinin yeteri kadar turizmden kazanamadığını söyledi. Çeşitli çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Toktaş, dalga kıran önerisinde bulundu.

Bu konuyla ilgili açıklama yapan Toktaş ”Samsun uzun sahili ve onlarca kilometre uzunluğundaki kumsalları ile sadece Karadeniz de değil Türkiye’de sayılı şehirlerden biri. Fakat Samsuna çevre illerden yaz aylarında deniz için gelenlerin şehrin ekonomisine katkı salamadığı gibi birde yerel yönetimlere yük olan hareketliği azaltmalı. Yerli turistten hak ettiği payı almalı” dedi.


Sahil şeridinde bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş ”Sahilde bazı noktalarda belediyelerimizin duş ve cafe hizmeti veren küçük tesisleri var ve halk bunlardan faydalanıyor. Bunların haricinde kumsalın bazı bölümleri özel işletmelere kiralanarak Alaçatı, Bodrum, Marmaris gibi özel plajların olması konforlu ve güvenli bir gün geçirmek farklı hizmet almak isteyen ve bununda bedelini ödeyecek misafirlerin daha fazla gelmesine imkân sağlayacaktır. Ayrıca, denize cephesi olan otellerimiz ne yazık ki deniz kenarında olmasına rağmen misafirlerine plaj hizmeti veremiyor. Bu tesislerin önlerinin otellere kiralanması talebe ivme kazandıracaktır” diye konuştu.


Dalga kıran önerisinde bulunan başkan Toktaş ”Belirlenen plajların olduğu yerlere yapılacak olan dalga kıranlar bu dezavantajı kesinlikle azaltacak ve yaz ayı boyunca her gün denize girme imkânı sağlayacağı gibi kum kaymasını engelleyip boğulmaları da azaltacaktır. Bu durum yerli turistin daha fazla gelmesini sağlayacaktır” şeklinde ifade etti.

Çalışmaların yapılmasıyla birlikte yerli turist sayısının artacağını vurgulayan Toktaş ”Amasya, Tokat gibi denize kıyısı olmayan illerden deniz için gelen çok oluyor. Fakat konforlu hizmet almak isteyen para harcayacak misafirleri şehrimize çekemiyoruz. Bu tür özel işletmelerin olması bu tarz iller harici Ordu Giresun gibi birçok ilden farklı segmentte misafirleri şehrimize çekeriz. Hatta yaz aylarında yoğunluktan dolayı hep sorun yaşan birçok ailenin Sinop yerine Samsunu tercih edeceğine eminiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.