Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

MHP'li Usta'dan şok ittifak açıklaması

Samsun Haber

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti ile yerel seçimlerde yapılacak olan ittifakın bozulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Usta, AK Parti'nin başka ittifakların peşinde olabileceğini ifade etti.

Samsun Haber-AK Parti'nin MHP ile yapacağı ittifakı sanki kaldırmak istercesine davranmasına ilişkin MHP'li Usta, "İttifak konusunda Cumhurbaşkanı dışındaki tüm partililerin açıklaması hep olumsuz oldu. Ortaya çıkan tabloda ittifak isteyen tek taraf gibi bir tablo doğdu. Bundan sonra yerel seçim ittifakının sürdürülemeyeceği anlaşıldı. Dolayısıyla en son afla ilgili Cumhurbaşkanının açıklamaları kabullenilir değildi. Bu açıklama bardağın taşmasına neden oldu" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ İTTİFAKTA İSTEKSİZ DAVRANDI"

AK Parti'nin başka ittifaklar peşinde olabileceğini vurgulayan Usta, "AK Parti ittifak konusunda  hep isteksiz davrandı. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği açısından çok önemli gördük. Artık İstanbul'da dahil her yerde aday çıkaracağız. İttifak konusunda biz  mahkum ve mecbur gibi, onlar ise geri durur gibi bir ortam oluştu. Genel Başkanımızın açıklamasından sonra AK Parti'nin tavırlarından bunalan tüm partililer rahatladı. Bu MHP Grup Toplantısı'nda milletvekillerinin açıklama yapıldığında ortaya koydukları coşku kameralara yansıdı. AK Parti'nin yerel seçimler için ittifak teklifimize yanaşmaması akıllara başka siyasi parti yada kesimlerle ittifak peşinde olabilirler düşüncesini akıllara gtiriyor" sözcüklerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.