Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

MHP'den ihraç sinyali

Samsun Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Samsun adaylarını açıklamasının ardından, vatandaşlar Necattin Demirtaş'ın evinin önüne giderek destekte bulunması ve Demirtaş'ın yaptığı açıklamalar ittfakın Samsun ayağını zora soktu. MHP Samsun İl Başkanı Karapıçak ise durumun partiye bildirileceğini ifade etti. Demirtaş'ın partiden ihracı bekleniyor.

Samsun Haber-Cumhur İttifakı'nın Samsun'da 18 adayınında belli olmasının ardından ortam gerildi. Yapılan anlaşmaya göre İlkadım ilçesinde MHP, AK Parti'nin adayını destekleyecek. Çıkarılan adaylardan huzursuz olan vatandaşlar MHP İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Necattin Demirtaş'ın evinin önüne giderek destek verdi. Demirtaş'ında Cumhur İttifakı'nı zora sokacak açıklamalarda bulunması ile birlikte MHP'den ihraç edilmesi bekleniyor.

İTTİFAKI TANIMIYORUZ DEMİŞTİ

Daha önce Samsun'da ittifakı olumsuz eleştiren AK Parti ve MHP'li isimler görevden alınmıştı. Vatandaşların destek vermek adına Demirtaş'ın evinin önüne gitmesi ve Demirtaş'ın yaptığı konuşmada 'İttifakı tanımıyoruz' ifadelerini kullanması partiden ihraç edileceğinin sinyallerini verdi. MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ise yaşanan olayları partiye bildireceğini söyledi.  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.