Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Mezarlığa dadanan köpek sürüsü mahallelinin başına bela oldu

Samsun Haber

Samsun'da türbe bulunan mezarlığa dadanan 50'den fazla köpekten oluşan sürü, mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Mahalle sakinleri köpeklerin sokaktan geçen vatandaşları tedirgin ettiğini bazende saldırdıklarını ifade ederken gece köpek seslerinden uyuyamadıklarını belirttiler.

İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi’nde Şeyh Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi'nin içinde yer aldığı eski mezarlık, başıboş köpekler tarafından mesken tutuldu. Sayısı 50’den fazla olan köpekten oluşan sürü, yoldan geçen vatandaşlara saldırıp tehlike oluştururken, gece havlamalarıyla da mahalle sakinlerinin uykusuz geceler geçirmesine neden oldu. Kökçüoğlu, Selahiye ve Unkapanı Mahallelerinin kesişim noktasında bulunan mezarlık, köpek sürüsü nedeniyle mahalle sakinlerini de canından bezdirdi.

KÖPEK SESİNDEN UYUYAMIYORUZ

Köpekler yüzünden günlerdir uyku uyuyamadıklarını belirten mahalle sakini Furkan Aytaş, “Bu yılki kadar da köpeklerden rahatsız olduğum bir döneme rastlamadım. Yetkililere de şikayet ettik ama bir sonuç çıkmadı. Hayvan düşmanı değiliz ama gece köpeklerin sesinden sabaha kadar uyuyamıyoruz. Buna bir çare bulunmasını arz ediyoruz” dedi.

ÇOCUKLARA SALDIRIYORLAR

Köpeklerin mezarlıktan geçenler için tehdit oluşturduğunu ifade eden mahalle sakinleri ise “Köpeklerin havlama sesinden uyuyamıyoruz. Başıboş köpekler sokaktan geçen çocuklara saldırıyor. Mezarların da içlerini eşiyorlar. Vatandaşlar korku içinde. Buradan geçenler de endişeleniyor.”

Hayvan düşmanı olmadıklarının altını çizen vatandaşlar, kendilerini mağdur eden bu sorunun çözülmesini istiyor.

https://www.youtube.com/embed/1Oebj4QOySY
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.