Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Mehmet Özdağ: Yüksel Berk cinayeti gözdağıdır!

Samsun Haber

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Samsun Terme’de kaçak avcıları uyarmaya çalışırken vurularak öldürülen orman bekçisi Yüksel Berk cinayetinin, yaban hayatını korumak üzere görev yapan tüm kamu görevlilerine yapıldığını, bunun doğaseverlere açık bir göz dağı olduğunu söyledi.

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Av Cinayettir,
Av Çetesinin Cinayeti Gözdağıdır!

Terme Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’nde görev yapan Yüksel Berk, 6 Arsalık 2019 tarihinde görevi esnasında doğa düşmanları tarafından katledildi. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine, meslektaşlarına ve tüm doğa dostlarına baş sağlığı dileriz.

Yüksel Berk ihbar üzerine gittiği Gölyazı mahallesi Çobanyatağı mevkiinde  kendisinin bulunduğu bölgeye doğru ateş açan kaçak av çetesini uyarmasına rağmen yakalanacaklarını anlayan çete elemanlarınca başından vurularak katledilmiştir. 
Hasan Balıkçı davası örnek alınmalıdır.

Bu olay bize 2002 yılında Adana’da kaçak elektrik kullananlara karşı kamunun hakkını korumaya çalışırken görevi başında katledilen Elektrik Mühendisi Hasan Balıkçı’yı hatırlatmıştır. Hasan Balıkçı davasının cinayet zanlısı ilk ifadelerinde cinayeti namus cinayeti gibi anlatmasına rağmen Elektrik Mühendisleri Odasının, Balıkçı Ailesininin yanında davaya müdahil olması ve ısrarlı takibi ile cinayetin; kaçak elektrik kullandığını tespit ettiği işyeri sahiplerince kiralanan tetikçiler tarafından işlendiği ortaya çıkartılmış ve 6 yıl süren davalar sonunda azmettirenler ve tetikçiler ağır cezalara çarptırılmıştır. 

Yüksel Berk cinayeti yanban hayatını korumak üzere görev yapan kamu görevlilerine yapılan ilk saldırı değildir, son da olmayacaktır. Bu cinayet, yaban hayatını, ormanlarımızı, doğamızı korumak  üzere sahada görev yapan tüm kamu görevlilerine bir göz dağdır.
Yüksel Berk cinayetinde Tarım Orman Bakanlığının ilgili birimleri ve üyesi olunan sendika  açılacak davaya mutlaka müdahil olmalı ve çeteye karşı aileyi yanlız bırakmamalıdır. Avcı oldukları idda edilen çeteye hak ettikleri ceza en üst seviyeden verilmelidir. Verilecek ceza caydırıcı olmalı ve can kaybına neden olabilecek bu tür olayları bütünüyle engelleyici olmalı, bir daha kimse böyle bir şeye cüret edememelidir.
Av cinayettir, avcılık bir spor değildir.
Avcılıkta birçok yöntem yasak olmasına rağmen yaban hayatının katledilmesine sebep olmaktadır. Savunmasız hayvanların canını alan bir eylem, hobi ya da spor olarak tanımlanamaz bu şekilde masumlaştırılamaz. İlgili bakanlık için de kanlı bir gelir kapısı olan avcılık da av turizmi de derhal yasaklanmalıdır. 
Av cinayettir, hafifletici sebebi yoktur. Yaşam hakkı gelir kapısı olarak görülemez."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.