Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

KÜSİ toplantısı yapıldı

Samsun Haber

Kamu-Üniversite İş Birliği 2018 yılı ilk toplantısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Samsun Haber-Samsun Valisi Osman Kaymak'ın başkanlığında OMÜ Senato Toplantı Salonunda, KÜSİ 2018 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi.

AR-GE KONUSUNA YOĞUNLAŞMALIYIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy AR-GE konusuna değinerek, KUSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu'nun AR-GE ve Yenilikçilik kapasitesini arttırarak ülke ekonomisine katkı sağlamasını hedef koyduğunu söyledi.  Altunsoy, Ülkemizde 926 adet AR-GE merkezi, 222 adet de tasarım merkezinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile faaliyet gösterdiğini belirterek bakanlığın onaylayıp destek verdiği 2 AR-GE merkezinin şehir için yetersiz kaldığını dile getirdi.

MİLLİ HASILATA HEDEF YÜZDE 3 

AR-GE harcamalarının 2023 hedefleri doğrultusunda ülke ekonomisine yüzde 3 etki etmesinin temenni ettikleri vurgulayan Altunsoy, "Söz konusu AR-GE merkezleri konusunda daha sıkı çalışmamız, dolayısıyla Samsun sanayisinin bu hususta daha fazla katkıda bulunması gerekiyor” sözcüklerini kullandı.

HOCALARIMIZ SAHADA BULUNUYOR

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen Sektörel Eylem Planı hakkında konuşan Altunsoy, "Bu aşamada üniversitemizin görevlendirmiş olduğu akademisyenlerimizle bire bir sanayiciler ile iş adamları ve sanayici derneklerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaretlerdeki fikir alışverişi ve istişareler sonucunda eylem planımız şekillendi. Ziyaretlerimize akademisyenlerimizin eşlik etmesine özen gösteriyoruz. Yani hocalarımız aktif bir biçimde sahada bulunuyorlar. Umarım bu çalışmaların karşılığını hep birlikte alırız" ifadelerini kullandı.

VERİLEN KARARLAR REFERANS NOKTASI OLACAK

Altunsoy'dan sözü devralan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Bu toplantılar ve gösterilen çabanın semeresini yakın zamanda alacağımız kanaatindeyim. Burada alacağımız yol gösterici kararlar ve bu yöndeki eylem planları; üniversite olarak asli işimiz ve sorumluluğumuz olan AR-GE ve inovasyon çalışmaları açısından referans noktası olacaktır. Herkese çok teşekkür ediyorum ve kentimiz için güzel ve faydalı çalışmalar olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

OMÜ'NÜN SANAYİ İŞLERİNİ ŞAHİT OLUYORUM

OMÜ'nün şehir-sanayi bütünleşmesi için yoğun çaba gösterdiğini ve verilen çabanın şahidi olduğunu söyleyen Vali Kaymak, "Ümit ediyorum bu çalışmalar, arkasında katkı sunan projeler bırakarak devam eder. Bizler de inşallah katkımızla bu çalışmaların içinde yer alırız. Önemli olan; bu buluşmalardan somut ve uygulanabilir sonuçlar elde etmemiz. Zira ortaya çıkacak güzel işler, gelecek için motivasyon ve heyecan oluşturacaktır. Birikimlerimizi, bir araya gelip harmanlayarak şehrimiz ve ülkemiz için örnek olacak işlere dönüştürmeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunumlara geçildi. Sunumlarda KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Kemal Yıldızlı ile OMÜ TTO Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş devam eden projeleri ve aldıkları yolu katılımcılara aktardılar.

 

OMÜ'nün ev sahipliği yaptığı toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, SAMULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, KÜSİ İl Temsilcisi ve aynı zamanda OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yöneticileri, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu üyeleri ile Samsun ve Bafra’daki organize sanayi bölgelerinin müdürleri katıldı.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.