Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kılıçdaroğlu’na Samsun’da Yoğun İlgi

Samsun Haber

Referandum çalışmaları nedeniyle Samsun’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Samsun’da yoğun ilgi gösterildi.

Samsun Haber - 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için il il gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü durağı Samsun oldu. Kılıçdaroğlu, Samsun'da sabah saatlerinde muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve hemşehri derneklerinin temsilcileriyle buluştu.

Daha sonra ise İstiklal Caddesine geçti. Samsun halkına yapılacak olan referandumda neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu’nu Samsun halkı yalnız bırakmadı. Kılıçdaroğlu, İstiklal Caddesi üzerinde Samsun halkına hitaben bir konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, “Önümüze bir anayasa değişikliği getirdiler. Bütün partililerden tek istediğim var. Sandığa giderken düşünün ve elinizi vicdanınıza koyun. Sandığa giderken mutlaka birbirinize evet mi yoksa hayır mı diyeceğinizi sorun. Evet demenin vebali ağırdır. Hiçbir anne hiçbir baba freni olmayan bir otobüse çocuklarını bindirmez. Ne olduğu belli olmayan dipsiz bir kuyuya doğru Türkiye’nin sürüklenmesine izin vermemeliyiz. Bu bir seçim değil, anayasa referandumu. Benim de anayasam olacak onların da. Ama tek adam rejimi olmayacak. Tek adam rejimi olmaz. Tek adamın olduğu yerlerde kan ve gözyaşı vardır. Örnek isterseniz Irak’ın Saddam’ını alın. Ne oldu Irak devleti parçalandı. Suriye’yi örnek alın, orası da parçalandı. Büyük Orta Doğu Projesi'ni ve eş başkanını biliyorsunuz değil mi. Suriye’yi parçaladılar, Irak’ı parçaladılar. Şimdi ise gözler Türkiye’de. Bölünmeye izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü beraber sağlayacağız. Doğu batı, güney, kuzey ayrımı yapmayacağız. Tek adam rejimi olmaz” dedi. İstiklal Caddesi Kılıçaroğlu’nu dinlemeye gelen vatandaşlarla doldu, taştı.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşması sonrasında yoğun tezahüratlar eşliğinde Samsun’daki bir otelde katılacağı iş dünyası toplantısına katılmak üzere ayrıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.