Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kavak’a 4.7 Milyonluk Yatırım

Samsun Haber

Samsun’un Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürü olan Kamil Demircioğlu, Kavak ilçesinde 7 mahallede susuzluk çeken vatandaşların içme suyuna kavuşacağını söyledi.

Kavak İlçesinin Çakallı Grup İçme Suyu İnşaatı Projesi’ne 10 ay öncesinde başlamış olduklarını söyleyen Kamil Demircioğlu, “Proje bitiminde kırsal yerleşim bölgelerinde yer alan Çakallı, Kazancı, Akgöl, Yosunlu (Saraykent), Boğaziçi, Değirmenci ile Çataltepe Mahallesinde içme suyu problemi sona erecek. Çalışmalar, yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.Projenin 4 milyon 700 bin liraya mal olduğunu söyleyen Kamil Demircioğlu, “Bölgede yaşamakta olan vatandaşlar uzun süredir susuzluk çekmekteler. Yaz ayında nüfusun artması ile susuzluk had safhaya çıktı. Projenin bitiminde, insanların su özlemi son bulacak” diye konuştu.

SASKİ’nin Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanı olan Cihan Güller ise projede toplam 69 kilometre boru hattı döşemesi yapıldı, şimdiye kadar ise 40 kilometre içme suyu borusu döşendi, 1 tanesi 100 metre küp, 2 tanesi 50 metre küp kapasiteli olan 3 adet içme suyu depoları ile 2 terfi binası yapılacak olduğunu açıkladı.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.