Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kasası açık veren Büyükşehir, Bitlis’in yollarını yapacak

Samsun Haber

Yatırımlarını borçlanarak yapan ve 2016 yılında kasası 150 milyon TL açık veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir ilişkileri kurulan Bitlis’in cadde ve sokaklarda harita ölçüm işleri, etüt proje hizmetleri, altyapı, üstyapı ve bina cephelerinin iyileştirme işleri projelerini Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Samsun Haber – Samsun Büyükşehir Belediyesi komisyonu 2017 yılı mayıs ayı 9. Birleşiminin birinci oturumu Meclis 1. Başkanıvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti. Komisyonun gündem maddelerinden biri olan kardeş şehir ilişkisi kurulan Bitlis’te belirlenecek cadde ve sokaklarda harita ölçüm işleri, etüt proje hizmetleri, altyapı, üstyapı ve bina cephelerinin iyileştirme işleri projelerinin Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ve yaptırılması teklifi görüşüldü. Oylama öncesi söz alan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, “Bu gündem maddesine ret oyu vereceğiz. Çünkü bir belediyenin hizmet vereceği alan kendi il sınırlarıdır. Bunun dışındaki yerlere ihale yapamaz, hizmet veremez” dedi.

Çakır: “Samsun, Karadeniz’in en büyük şehri”

Mustafa Tüfek’e cevap veren Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Samsun, Karadeniz’in en büyük şehri. Şehrimizin sıkıntılarını ve ekonomik sıkıntılarını biliyoruz. Ama Samsun’a dışarından baktığınız zaman kendi yağı ile kavrulan, şehirleşme anlamındaki algısı da çok yukarılarda. Dolayısıyla bu algıyı düşürmememiz gerekiyor. Bizimde kardeş şehirlere katkımız bulunmamız gerekiyorsa bunu da esirgememiz gerekiyor diye düşünüyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edilerek Cuma günü meclise sunulacak.

Gökhan İÇKİLLİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.