Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kasabına ve çiftçine sahip çık

Samsun Haber

Samsun Kasaplar Odası, “1 kg Sırbistan eti alacağına 750 gr yerli et al. Hem kasabına hem çiftçine sahip çık” yazılı broşürler dağıttı.

Samsun haber - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ithal ettiği ucuz etlerin satışlarına market zincirlerinde devam ediyor. Kasaplar ise vatandaşlar bu etlere ilgi göstermesinden memnun değil.

Samsun Kasaplar Odası, 1 kg Sırbistan eti alacağına 750 gr yerli et al. Hem kasabına hem çiftçine sahip çık” yazılı broşür dağıttı.

YERLİ ET TÜKETELİM

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızı yerli et tüketmeye davet ediyoruz. Yerli etimize sahip çıkmazsak, ithal et sıkıntısı olduğunda yerli etin kilosu 100 liraya kadar çıkabilir. Vatandaşlarımız, yerli etine, üreticisine ve kasabına sahip çıksınlar. Federasyon Başkanımız, Tarım Bakanımız ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından uzun bir süre geçmesine rağmen hala bir çözüm üretilmedi. Hala marketlerde ucuz ithal et satılıyor. Bu, üretici ve kasaplar için doğru bir şey değil. Ucuz ithal et, haksız rekabete giriyor. Devletimizden bize sahip çıkmasını istiyoruz. Devletimizin yerli etin fiyatını nasıl düşeceğini araştırmalı, ithali çözüm olarak görmemeli. Yerli üreticiyi ve kasabı desteklemek amacıyla broşür dağıttık. Samsun ilindeki 100 kasaba üzerinde, ‘1 kilo Sırbistan eti yerine 750 gram yerli et alın, kasabınıza ve üreticinize sahip çıkın’ yazılı broşür dağıttık. Bu fikrin sonrasında vatandaşlar biraz daha duyarlı olmaya başladı. Bu uygulamanın faydasını görmeye başlarız diye umuyorum” dedi.

FİYATLAR;

Kıyma 35 TL
Kuşbaşı 38 TL
Bonfile 65 TL
Dana pirzola 45 TL
Kuzu pirzola 50 TL
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.