Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Karadeniz Samsun'da can almaya devam ediyor

Samsun Haber

Karadeniz’in en tehlikeli olduğu rüzgarlı havalarda görevlilerin uyarılarına rağmen serinlemek için denize giren 1 kişi boğulurken, 1 kişi ise güçlükle denizden çıkarılabildi.

Olay, Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Alınan bilgiye göre, Samsun Golf Sahası yakınlarında sıcaktan bunalıp denize giren ve yüzme bilmediği öğrenilen 30 yaşındaki Ömer Mutlu, denizde bir çocuğun boğulduğunu fark edince ona yardım etmeye çalıştı. Boğulma tehlikesi geçiren küçük çocuğu vatandaşlar denizden çıkartırken, Ömer Mutlu ise akıntıya kapılarak denizde kayboldu.
Abisinin suda çırpınışlarını gören Abdulkadir Mutlu da durumu hemen sağlık ekiplerine ve polislere haber verdi. Olay yerine gelen deniz polisi dalgıçları Ömer Mutlu’yu yaklaşık 30 dakika deniz içerisinde aradı. Aramalar sonucu Samsun Golf Sahası’nın yanındaki kayalıklarda Ömer Mutlu’nun cansız bedeni bulundu. Denizden çıkarılan Mutlu’nun cesedi ambulansla hastane morguna götürüldü.
Diğer bir boğulma olayın da, İncesu’da kız arkadaşıyla beraber denize giren 34 yaşındaki Musa Kara da boğulma tehlikesi atlattı. Vatandaşlar tarafından denizden çıkartılan Kara, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince bilinci kapalı bir şekilde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.